Hoppa till sidans innehåll

Rapporter från

13 OKT 2014 13:35
de individuella turneringarna.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:02

U17 

Johanna Magnusson i par med Emma Karlsson vinner den individuella DJC efter ett fantastiskt dubbelspel.

I finalen vinner de över Michelle Skodstrup / Sia Berg från Danmark med övertygande 3-1 i set, de har under hela turneringen varit mycket stabila och vann sin semifinal över ett par från Nederländerna med 3-0 i set.

I singel tar sig Johanna hela vägen till final efter att ha besegrat Sia Berg Danmark i en tuff 5sets match i semifinal och i finalen får hon möta Alexandra Böje från Danmark som Johanna har mött några gånger i år, tyvärr så når inte Johanna hela vägen utan förlorar med 3-0 i set men en fantastisk turnering ändå.

Övrigt som presterades på en hög nivå var Viktor Aglinder som med sina 2 kvartsfinaler visade att han är med i den absoluta toppen, bra spel i både mixed med Johanna samt i singel.

Sara-Louise Wittström var även hon i kvartsfinal där hon tyvärr stukade sin fot i 5:e avgörande set mot just Johanna men även detta är mycket bra.

Kenneth Forsberg Förbundskapten U17

 

U15

I helgen spelades den individuella delen av årets Danish Junior Cup. En tävling där alla Europas bästa spelare deltar. Inför tävlingen pratade FKU15 Sören Norell och Boxiao Pan med alla spelare om skillnaden mellan prestationsmål och resultatmål. FK ville att alla spelare skulle lägga fokus på prestationsmål, att genom god förberedelse, inställning och kämparanda uppnå den bästa möjliga prestationen utifrån förutsättningarna. Efter matcherna analyserades och diskutterades dessa prestationsmål med spelarna för att dra lärdomar för framtida utveckling. Det är prestationsmålen vi lär oss av, inte resultatmålen! Resultatmålen använder man sig av för att kunna mäta om man utvecklas, tränar på rätt sätt och för att ha en vision framåt att jaga.

 

Resultatmässigt hade U15 Olivia Wänglund Bergsåker, Colin Hammarberg Halmstad, Melker Zickerman Bexell Borlänge i 8-delsfinaler i singel samt Ashwathi Pillai Täby i semifinal. Tilda Sjöö Uppsala/Melker Zickerman Bexell Borlänge, Malena Norrman Stinget/Hugo Söderberg Tellus, Olivia Wänglund Bergsåker/Oskar Svensson Askim i 8-delsfinaler i mixed samt Ylva Pekny Askim/Joel Hansson Västra Frölunda i 16-del.

 

Nu väntar två dagars lagspel.

/Ass FKU15, Boxiao Pan

 

U13

Sammandrag DJC U13 individuella:

En häftig tävling som samlade Europas elit med de främsta danskarna, tyskarna, britterna, belgarna, finnarna, fransoser, och enstaka nederländare. Totalt sett har Sverige 5 kvartsfinaler, vilket kan jämföras med fjolåret, då det bara blev en enda. Jämfört med förra årets turnering känns det dessutom som att vi är betydligt bättre med i alla kategorier. De matcher vi förlorar är i de flesta fall jämna, och i många fall väldigt jämna trots tufft motstånd. Kvartsfinalerna vi förlorade hade dessutom med lite tur kunnat blivit ett gäng semifinaler:

I damdubbeln förlorar Thyra Hultman/Cecilia Wang i femte set mot toppseedade danskor,

I herrdubbeln förlorar Tom Söderström och Gustav Björkler 3 väldigt jämna set mot Tyskar.

Mixeddubbeln med Gustav och Edith Urell var jämn och välspelad.

Anton Lee och Björn Pekny förlorade sin kvartsfinal mot danskarna som sedan vann tävlingen, men visar att de stundtals är med bra då de har setbollar i två set. Extra glädjande för oss förbundskaptener är att vi visade att vi hänger med bra i samtliga dubbelkategorier. Alla våra landslagsläger vi haft sedan vår start hösten 2013 har varit 100 % fokuserade mot dubbel och mixedträning med både slagträning men även mycket taktik och positionsspel. 

 

Imorgon Måndag inleds lagspelet. Sverige är lottad i samma pool som Mitt-Jylland och Frankrike. Danskarna har ett starkt lag men vi tror att vi kan ge dem en match, men danskarna får ändå ses som favoriter. Frankrike har på pappret ett lag som inte är lika starkt som danskarna, dock får de nog ändå ses som favoriter mot oss, men spelarna verkar taggade så det kommer bli en spännande match.

 

Efter avslutade matcher får vi ses vilken placeringspool vi hamnar i, om vi spelar om 1:a platsen, 4:e platsen eller 7:e platsen. Vi hoppas kunna lägga upp en summering efter lagspelet på Tisdag.   

FK 

Thomas Csiffary

 

 


Skribent: Thomas Angarth
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo