Hoppa till sidans innehåll

Junior EM 2011

22 APR 2011 08:37
Rapporter individuella tävlingen
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:58

Första dagens spel slutade med fyra segrar och en förlust.
 
Första herrsingelvinsten kom genom Mikael Westerbäck som vann ganska enkelt efter ett nervöst första set.
I andra visade Mikael upp ett betydligt lugnare spel mot ett ganska lagomt motstånd.
 
Christian Fernström tillsammans med Jonathan Forsberg fortsätter att vara obesegrade genom att idag vinna en komfortabel seger mot ett skotskt par. Våra grabbar spelade av matchen på ett bra och rekorderligt sätt rakt igenom även om det var det enklaste motståndet de ställts mot under dessa dagar.
 
Även Jacob Nilsson och Filip Myhren vann en ganska lätt match på ett bra sätt.
 
Clara Nistad fortsätter även hon att vara obesgrad i damsingel genom att lätt vinna sin inledande match i den individuella turneringen.
 
Clara Nistad och Evelyn Johansson mötte dock svårare motstånd och hade svårt att sätta emot något mot det vitryska/polska paret. Motståndarna var starkare över hela banan och var minst ett nummer för stort.
 
Imorgon så väntar nya matcher och förhoppningsvis nya segrar.

/FK Peter Gustafsson

 

Dag 2 av den individuella turneringen inleddes med två mixedmatcher med svårt motstånd.
 
Först ut var Filip Myhren och Jenny Wan som mötte semifinalseedade Coles/Lewzynska från England.
Det svenska paret spelar betydligt bättre än i gruppspelet och vinner första set. Vi tappar andra set men är klart med i matchen. Tredje set blir en rysare som går till förlängning där vi har fyra chanser att avgöra matchen men efter ett långt rally som vi tappat så avgör det engelska paret till deras favör.
 
I dagens andra match möter Robin Zainuddin och Berfin Aslan det toppseedade paret Max  Schwenger/Isabell Hertzler. En svår match då de gått obesegrade genom lagspelet.
Första setet till tyskarna på ett ganska bekvämt sätt då deras tempo är högre och de ligger högre på bollarna än vad vi gör. Med bra spel och bra jobb så får vi meed oss andra set. Men tyskarna har en växel till som de lägger i och vinner sista och tredje set på ett behagligt sätt.
 
Mikael Westerbäck tar sin andra seger då han besegrar en slovakier i tre set. I det avslutande setet så tar Mikael tag i matchen och vinner på ett bra sätt.
 
Albin går in i turneringen och möter en skotte i sin första match och visar på ett större lugn och mer varierat spel och vinner i två raka set.
 
Jenny möter ånyo Lewzynska i sin andra singel. Även Jenny visar högre kapacitet än i lagspelet och tar hem matchen i två raka set.
 
Clara Nistad hittils obesegrad får sig en lektion som går över tre set av den bulgariske motståndaren. Att det inte går att avgöra på första slaget är en lärdom Clara får ta med sig.
Att bygga med stort tålamod är något vi lägger till i kunskapsbanken.
 
I dagens sista match möter Hanna Ekhamre och Berfin Aslan ett par från Ukraina.Efter en dålig inledning från bägge paren så bli spelet allt bättre. Spelarna från östeuropa brukar vara tunga att möta, fysiskt spel är snarare en regel än undantag. Så även denna gång. Tyvärr så orkar våra tjejer inte stå emot det tryck som motståndarna skapar.

FK Peter Gustafsson
 
 

 

Skribent: Thomas Angarth

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo