Hoppa till sidans innehåll

Junior-VM rapport 3

30 OKT 2012 14:49
Efter singelmatcherna ger Jonathan sina kommentarer om dagen.
  • Skapad: 30 OKT 2012 14:49

Idag så var klockan ställd på 0700, efter en natt som var sisådär med sömnen på grund av att vi var nervösa. Men nu så var det äntligen dags.

Nu började den individuella turneringen. Singel var den första kategori som började. Jag gick först ut, matchen startade kl 0900. Min motståndare var Tak Ching Chang från Hongkong. I första set så var det väldigt svårt för mig att komma igång, många enkla misstag och hittade inte banan riktigt. Men sen i andra set så spelade jag klart bättre, men mot slutet så drog han ifrån några poäng för att jag gjorde lite enkla misstag.

Jacobs match startade halv tolv och skulle möta Tom Wolfhenden, englands bästa spelare. Jacob visade prov på styrka och vann den med 21-19 i tredje set. Det var tajt i hela tredje set och mot slutet så var det både väldigt nervösa och  för oss som kollade på men framförallt för Jacob.

Nu så väntade en holländare för Jacob, Mark Caljouw. Återigen så är det en rysare i tre set. Jacob vinner första rätt så komfortabelt. Andra set däremot så får Caljouw en väldigt bra start och har ganska stor ledning i hela setet efter det. Men när det stod 20-15 så la Jacob in en högre växel och gick upp till 20 lika men tyvärr räckte inte det och det gick till skiljeset. Tredje set var i princip en upprepning på andra, lite väl mycket enkla misstag från Jacob sida som gjorde att tillslut så tog Caljouw det med 21-14.

Men imorgon väntar en ny dag och då spelas det dubbel! 

 

Jonathan

Skribent: Jonas Rindlaug

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo