Hoppa till sidans innehåll

Information U17 landslagsverksamheten

04 OKT 2018 14:43
Information om U17 landslagsverksamheten och tävlingar höst 2018 och vår 2019.
  • Uppdaterad: 04 OKT 2018 14:43

 
HT 2018 (gäller spelare födda -02 och -03):
Denna säsongen är det inga stora mästerskap, 6-nationers osv utan vårt nästa stora mål blir EM U17 som går i September 2019. Tyvärr har de ekonomiska resurserna för samtliga landslag (ungdom/senior) minskat ytterligare vilket gör att vi inte har någon möjlighet att göra någon mer gemensam aktivitet under hösten förutom Danish Jr Cup som spelades i augusti. Om det finns möjlighet för er spelare att kunna åka till någon internationell tävling (gärna BEC) under hösten med hjälp av stöttning från klubb/föräldrar så vore det kanon.
 
VT 2018 (gäller spelare födda -03 och -04):
Jag bifogar en preliminär planering för våren (Bilaga) där vi har 1 gemensam tävling till Victor JOT U17 BEC i Belgien 19-21 april (påsk). Där kommer förbundet att ta ut 6-10 spelare som får ett ekonomiskt bidrag på 3500-4000kr var. Uttagning kommer att ske efter Swedish U17 International i Uppsala. Det kan ev. tillkomma fler spelare efter U17 SM. Förhoppningsvis finns det även möjlighet att kunna ge ett mindre ekonomiskt bidrag till en BEC tävling under maj månad för de spelare som är aktuella för EM. Polish Open BEC 24-26 maj rekommenderas i första hand.
 
I den bifogade tävlingsplaneringen så är de gråmarkerade tävlingarna/lägret obligatoriska. Landslagslägret kommer att vara 2-5/6 januari. Plats är ej bestämt ännu. För er spelare är det viktigt att vara med i klubbens seriespel och därför finns det inga internationella tävlingar som rekommenderas under dessa dagar. Det är väldigt olika för behovet av ungdomsspelare i seriespelet i klubbarna men förbundet ser det som obligatoriskt att vara med och ge tillbaka till klubbverksamheten när ni kan och det behövs. Ett undantag för Yonex France U17 Open BEC 15-17 februari som vi vet håller en bra nivå och ligger bra i tid. Stäm av med era klubbar innan. De rödmarkerade tävlingarna är bra exempel på internationella tävlingar som ligger bra i tid. Det finns givetvis fler internationella tävlingar att spela än de rekommenderade. Det finns även bra tävlingar i Danmark (E-rekke) att komplettera med. Det viktigaste är att det inte blir för många tävlingar utan att det finns tid för träning även under tävlingssäsong. Vi rekommenderar ca 2 tävlingar/månad.
www
Information om EM och uttagning kommer att skickas ut i början av nästa år. Då EM:s seedning görs efter BEC rankingen så ser vi gärna att man i första hand åker på dessa tävlingar för att skaffa sig en såbra seedning som möjligt om man blir uttagen till EM. Efter nyår kommer vi även att göra en mer detaljerad tävlings/aktivitetskalender för hela 2019 med sikte på EM.
o
Kristin Evernäs, FK U17
Skribent: Jonas Herrgårdh
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo