Hoppa till sidans innehåll

Finalplats Slovenia Junior

24 OKT 2011 13:04
För fjärde helgen i rad lyckas våra ungdomslandslagsspelare nå semifinal eller bättre i internationella tävlingar.
  • Skapad: 24 OKT 2011 13:04

Den sista tävlingen i uppladdningen inför EM når vi tre semifinaler varav vi lyckas gå vidare till final i herrdubbel genom Felix Burestedt/Daniel Ojaäär.

Motståndet i finalen är dock för stort. Det slovenska paret rankat nummer 10 på den europeiska juniorrankingen visar att de är två år äldre och vinner i tre set.

Felix når även semifinal i singel efter övertygande spel där han slår ut spelare som ligger topp 20 på rankingen på vägen. I semifinalen står återigen Sloveniens hemmahopp Urban Turk för motståndet. Även här är motståndet ett nummer för stort. Turk som är ranklad 11 i Europa vinner första set med stora siffror. I andra så är Felix med på ett mycket bättre sätt och utmanar Urban på ett för framtiden lovande sätt.

Även Julia Ahlstrand når semifinal i dubbel tillsammans med en Kroatisk tjej.

 

Övriga singelspelare: Julia får en tuff match direkt i singeltävlingen där hon ställs mot den förstaseedade spelaren och förlorar i två set. Rebeccka Kuhl vinner de inledande två omgångarna men i tredje omgången blir det förlust. Frida Lindström och Daniel Ojaäär vinner de inledande matcherna men förlorar sedan i andra omgången.

 

Tyvärr saknade vi några svenska spelare som var sjuka/skadade.

Efter en tuff och intensiv tävlingsperiod så laddar vi nu om inför EM om cirka en månad. Att detta varit lärorikt är något alla våra spelare uttryckt och att vi dessutom når resultat ger oss råg i ryggen och vi kan kliva in på banorna i Portugal med vetskapen att vi kan!

 

Resultaten från tävlingen finns här.

Skribent: Jonas Rindlaug

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo