Hoppa till sidans innehåll

FRAMGÅNGAR I PORTUGAL

01 DEC 2014 14:41
I helgen var det tävlingar i Lissabon och Sverige skördade framgångar
  • Skapad: 01 DEC 2014 14:41

Allra bäst gick det för Emma Karlsson(Älmhult)/Johanna Magnusson(Aura) som stod för en stark turnering där de gick hela vägen till final. Väl där slog de ett duktig ryskt par i två raka set med 21-17, 21-13. En jättebra insats av tjejerna som redan nu visar att de presterar på BEC juniortävlingar för U19 spelare trots att de endast är sista års U17 spelare.

 

Johanna o Emma segerClara Nistad

 

Även Clara Nistad (Täby)spelade en fin badminton under helgen och tog sig också hon till final. Väl där stod ett spanjorska för finalmotståndet. Efter att Clara fick en kanon start i första set som vanns med 21-12 så vände spanjorskan Clara Azurmendi och tog hem andra set med 21-5. Efter ett tight 3:e set så var det till slut spanjorskan som drog det längsta strået och vann setet med 21-10 och därmed matchen.

 

Utöver finalplatserna så tog sig också Thai To (Aura)/Moa Sjöö (Fyrisfjädern) i mixed till semifinal samt att hela 3 svenska herrdubbelpar tog sig till kvartsfinal, Thai To(Aura)/Oliver Hjälm(Spårvägen),  Alex Luong(Aura)/Karl Murgård(Frölunda), Andy Tsai(Fyrisfjädern)/Richard Kuhl(Täby). Andy Tsai lyckades även upprepa kvartsfinal platsen i herrsingel likaså Moa Sjöö/Clara Nistad i damdubbel.

 

En väldigt lyckad turnering för svenskgänget som visar på att vi är med och fightas om topplaceringar i flera kategorier på internationell juniornivå. "

 

Peter Kapetz

Förbundskapten

Skribent: Anne Forsell
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo