Hoppa till sidans innehåll

EM för herr- och damlag

06 JAN 2010 15:02
Badminton Europe har lottat till EM för herr- och damlag den 16-21 februari 2010 i Polen.
  • Uppdaterad: 06 JAN 2010 16:11

Totalt har 27 nationer anmäld sig till herrtävlingen och 26 nationer till damtävlingen. Mästerskapen inleds med gruppspel följd av utslagstävling för gruppvinnarna. En lagmatch består av fem delmatcher – tre singlar och två dubblar. De tre bäst placerade nationerna för såväl herrar som damer kvalificerar sig till Thomas och Uber Cup finalerna den 9-16 maj i Malaysia.

 

De svenska herrarna är lottade i Grupp E tillsammans med Ryssland, Italien och Slovakien. Italien och Slovakien är på pappret inga skrämmande motståndare, så Ryssland, som det seedade laget i gruppen, förväntas bli den svåraste nöten att knäcka. Det ska bli spännande att se om killarna kan skrälla och kvalificera sig till slutspelet, som det var tillfället för två år sedan när vi högst överraskande slog ut Frankrike genom att vinna alla tre herrsinglar.

 

Damerna har hamnat i Grupp D med Tyskland, Spanien och Island. Tyskland är seedade, favoriter till att vinna gruppen och en mycket svår motståndare. Island och Spanien däremot bör vi ha bra vinstchanser mot, men framförallt Spanien får vi inte underskatta.

 

De svenska lagen tas ut omedelbart efter SIS.

 

Här ser du hela lottningen.

Skribent: Jens Grill

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo