Hoppa till sidans innehåll

Danish Junior Cup

14 OKT 2014 13:32
Rapporter från landskamperna
  • Skapad: 14 OKT 2014 13:32

U13

Sverige inledde mot Mitt-Jylland på Måndagmorgon, en på pappret svår match mot många namnkunniga danskar. Svenskarna hängde med ok från start även om danskarna tar ledningen med 4-0 i matcher. Melvin Gruv var ytterst nära på herrsingel 2, men förlorar till slut med 11-7 i avgörande femte set. Första och enda svenska vinster kom till slut i den sista matchen, där Filip Karlborg och Tom Söderström vinner HD 2. Totalt 1-8.

 

I andra matchen stod Frankrike för motståndet. Matchen blev till slut oerhört jämn efter en tung start där vi förlorade mixeddubbeln och båda damsinglarna. Ella Hellman hade ett bra grepp på fransyskan i damsingel 2, men förlorade till slut med 11-9 i femte avgörande. Sverige har starka herrsinglar, och efter Tom Söderström vann Herrsingel 1, och Björn Pekny herrsingel 2 var det match igen. Thyra Hultman och Fiona Hallberg förlorade sedan damdubbel 1 samtidigt som Tom Söderström och Gustav Björkler vann herrdubbel 1 och det stod då 4-3 i fransk favör. Filip Karlborg och Melvin Gruv gick in taggade till tänderna i herrdubbel 2 och vann den matchen i tre raka set. Dessvärre förlorade Cecilia Wang och Cassandra Svens en åter igen jämn 5-setare på damdubbel medan herrdubbeln spelades och saken var klar, Frankrike vann lagmatchen med 5-4 oerhört jämnt.

 

För Sverige väntade nu poolspel för placeringarna 7-9, medan Frankrike spelade om plats 4-6. Sverige inledde på Måndag kväll mot Belgien, en match som vinst relativt komfortabelt med 8-1 efter att vi endast förlorat damdubbel 1. Den sista placeringsmatchen spelades på Tisdag morgon mot Köpenhamn. Köpenhamn som hade oerhört hög nivå på sina killar såg på pappret svåra ut. Köpenhamn inledde med att vinna såväl mixeddubbeln som damsingel 1. Kort därefter reducerar emellertid Cassandra Svens efter vinst i Damsingel 2. Köpenhamn vann sedan båda herrsinglarna där de är oerhört starka. 4-1 till Köpenhamn då damdubblarna inleds. Sverige lyckades till att börja med vinna damdubbel 2, och till slut vann vi även damdubbel 1 efter att Thyra Hultman och Edith Urell vänt underläge med 0-2 i set till vinst 3-2. Köpenhamns första herrdubbel med Ringhöj/Kauffman, som i helgen vann den individuella herrdubbeltävlingen såg på pappret svåra ut för Tom och Gustav. De svenska killarna gick dock in på banan med en oerhörd revanschlusta och taggade till tänderna. De svenska killarna vann till slut matchen i tre raka set och 4-4 inför den avgörande herrdubbel 2.  Viscovic/Parkhöj blev dessvärre denna gången för svåra för Filip Karlborg och Melvin Gruv och förlust för Sverige åter igen med 5-4 och Sverige slutar på en 8:e plats i tävlingen.

Samtidigt spelade Frankrike sina placeringsmatcher och vinner komfortabelt mot både Tyskland (8-1) och Finland (6-3) och slutar på en fjärdeplats i tävlingen. Tänk vad lite det kan skilja mellan en 8:e plats och en fjäderplats...

 

FKU / Thomas Csiffary &   Mattias Norell

 

U15

U15 laget lottades in i dödens grupp tillsammans med favorittippade Själland samt Frankrike och Finland. Fördelen med lottningen var att även grupptvåan gick direkt till bronsmatchen till skillnad från de andra grupperna där grupptvåan var tvugna att kvala in sig till slutspel.

 

Match 1 - Frankrike

Otroligt spännande 50-50match på pappret som också var den viktigaste matchen om vi skulle vara med och spela om medalj. Vi börjar bra med en stabil seger för Ashwathi Pillai i DS1 och en vändningsseger för Tilda Sjöö/Melker Zickermnan Bexell som vände 0-2 i set till seger i XD. Sedan kom Frankrike där Olivia Wänglund tappade DS2 och Colin Hammarberg HS1. HS1 spelades av Frankrikes spetskille som var i final i U17 igår. Sedan gick lagen om varandra med ledning en match i taget. 2-2 blev 2-3 efter förlust i HS2 av Oskar Svensson. 3-3 sedan efter seger i DD1 av Tilda/Olivia. 4-3 efter en spännande 5setseger i DD2 av Matilda Kapell/Ellen Skott. 4-4 efter förlust i HD1 av Oskar/Colin. Avgörande matchen blev HD2 där Melker tillsammans med Krittaphat Thiawacha styrde matchen tidigt men tappade första set efter några enkla misstag. Sedan tog de över helt och vann andra set stort. Även tredje set tog de ledningen tidigt fram till setboll 10-5. Då låste det sig för Melker/Kritt som tappade 6 poäng i rad. De lyckades tyvärr inte heller återhämta sig till fjärde set och tappade matchen. Sverige förlorade således matchen mot Frankrike med 4-5.

 

Match 2 mot Själland slutade med förlust 2-7 efter övertygande segrar o båda damsinglarna. Utropstecknet för matchen var Ludvig Petré Olsson som spelade i princip felfritt och hade ledningen i flera set mot Jonas Jaeger som gick till kvartsfinal i den individuella tävlingen. Ludvig tappade tyvärr i 5 tuffa set. Sveriges Laguppställning:

XD - Ellen/Melker

DS1 - Ashwathi

DS2 - Olivia

HS1 - Colin

HS2 - Ludvig

DD1 - Tilda/Olivia

DD2 - Matilda/Malena

HD1 - Kritt/Oskar

HD2 - Melker/Johan

 

Match 3 mot Finland vanns med 9-0. Finland hade fått godkänt från tävlingsledningen att ta in två danska tjejer i laget för att finnarna saknade spelare. Hela det svenska laget avslutade således dagen med en mycket bra sammansvetsad laginsats. Sveriges laguppställning:

XD - Tilda/Kritt

DS1 - Ashwathi

DS2 - Olivia

HS1 - Colin

HS2 - Johan

DD1 - Tilda/Olivia

DD2 - Ellen/Malena

HD1 - Colin/Oskar

HD2 - Melker/Kritt

 

Det är så ohyggligt tråkigt att snubbla på mållinjen gång på gång! Man kan inte bli annat än förbannad, samtidigt som man är stolt över lagets gemensamma och individuella prestationer. "Jag är så j*vla trött på dessa hedersamma förluster" sa FK Sören Norell.

 

/Ass. FKU15. Boxiao Pan

 

 


Skribent: Thomas Angarth
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo