Hoppa till sidans innehåll

DJC

20 OKT 2014 16:29
Min första badmintonturnering har just slutat…….
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:06

Danish Junior Cup 2014

 

Min första badmintonturnering har just slutat…….

Och det blev en medalj för U17 laget!

 

Så många likheter med simningen att det kändes som hemma väldigt snart.

Visst spelregler och själva utövandet är helt olika, men rutiner, möten med tränare, ledare och aktiva är detsamma. Fast här vet ingen vem jag är…………..

Jag kan alltså tycka och titta på saker runt omkring utan att någon vet att jag gör det eller i vilket syfte jag gör det.  Visst jämför jag med simning, det är oundvikligt. Det finns saker att lära från simningen i förberedelser inför matcher och återhämtning efter/mellan matcher. Precis som jag kan se saker där simningen kan hämta kunskap från badminton.

 

Eftersom jag inte kan badminton taktik och strategi så har jag studerat andra saker;

Fotarbete, slagen och vilka kroppsdelar man använder i de olika slagen. Och inte minst pokeransikten, kroppshållning och attityder både på plan och utanför plan. Dessutom har jag pluggat namn på de svenska landslagsspelarna, och sett dem spela. Jag tror mig ha koll på alla med sina respektive förnamn. En del även med efternamn och klubb. Och jag har sett i stort alla spela, från U13-U19. Några spelare missade jag tyvärr att se på plan, spelschemat och logistiken är inte till för den som vill se alla U-landslagspelare i 6 olika hallar runt om i Köpenhamn. Det hade inte ens hjälpt om jag hade haft bil.

Det är många spelare jag är mycket imponerad av; såväl deras inställning och mentala styrka utöver fysiken. Men jag är även imponerad av de spelare som inser att problemet med deras spel inte bara sitter i musklerna utan även i hjärnan, och för det behövs speciella träningsmetoder.

 

Många spelare har en onödig stor respekt för danska badmintonspelare, och även spelare från andra länder!

Ni spelare ju bra! Sluta inte tro på det ni gör innan matchen är slut.

Rankinglista är det som finns innan matchen, RESULTATLISTA är det som skrivs eftermatchen och den är viktigare.

Våga tro på er själva och avslöja er inte gentemot andra spelare genom ert kroppsspråk. Det ger energi åt motståndaren samtidigt som ni själva tappar energi!

Men mycket av ansvaret ligger på oss vuxna som finns runtomkring som pratar om danskarnas överlägsenhet hela tiden! Det är klart att danskarna är överlägsna när vi hela tiden går runt och snackar om det. Det är som med tomten om han finns eller inte.  Visst finns han, så länge vi försöker få barnen att tro på honom, sen är det kört, hela tillvaron på julen går ut på att bevisa att ”Tomten finns inte!

Tomten är precis som dansken röd-vit så överge tron på danskens överlägsenhet, precis som du får ge upp hoppet att barnen tror på tomten hela livet.

 

Hur det gick? Ja det står i resultatlistorna, facebook eller hemsidan där coacherna skriver om just badmintonspelet, det dom kan och är duktiga på.

 

 

Anne Forsell

Team Manager Ungdom

Skribent: Thomas Angarth
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo