Hoppa till sidans innehåll

6-nations U19 dag 4

08 APR 2012 18:45
Singel och dubbelkategorierna har spelats idag.
  • Skapad: 08 APR 2012 18:45

Damsingel: Från första omgången gick Julia A och Matilda N-S vidare till andra omgången.  Där mötte Julia Marie Betomene, Frankrike som blev en välspelad match där dock Julia hamnade i underläge i båda setet. Spelmässigt gjorde Julia en bra match. Matilda mötte Soroya de Visch Eijbergen, Holland som är finalseedad och har övertygat under hela tävlingen. Matilda förlorade i två raka set och det var svårt att komma till bra lägen i bollduellarna för motståndet var väldigt bra.

 

Herrsingel: Douglas L, Albin H, Jacob N och Filip M går vidare från första omgången. I andra möter Douglas förstaseedade Rasmus Grill Noes, Danmark och i framför allt andra setet pressar Douglas motståndaren men förlorar i två set. Albin H möter Lars Schänzler, Tyskland och trots att Albin förlorar första set i förlängning fortsätter Albin spela bra och tar andra set samt i avgörande set övertygar han med ett väl avvägt spel och vinner. Jacob möter Sam Parsons, England i en lång match som går till skiljeset där det märks att båda spelarna börjar bli utmattade och engelsmannen lyckas vinna sista set. Filip möter seedade Rhys Walker, England och spelar taktiskt smart i matchen och andra set går till förlängning men förlorar i två set.

Albin möter i kvartsfinalen William Goudallier, Frankrike som har spelat ganska många matcher i tävlingen vilket märktes. Albin förlorar första men vinner andra och i början på skiljesetet startar Albin bra. Motståndaren får dock nya krafter och efter paus så rycker motståndaren ifrån och vinner sista setet.

 

Damdubbel: Inga av våra tre par lyckas vinna i första omgången.

 

Herrdubbel: Det enda paret som är kvar i andra omgången är Filip M/Jacob N. De får möta i nästa match Wolfenden/McCarthy, England. Första set går till förlängning där Filip/Jacob vinner, i andra set kommer de dock inte upp i samma spelnivå och förlorar andra. I sista setet är det jämnt upp till paus men sedan går motståndarna ifrån och vinner med 16-21.

 

Därmed är alla svenska spelare utslagna i alla kategorier och därmed är tävlingen avslutad för Sverige.

Under måndagen spelas finaler i samtliga kategorierna.

Skribent: Jonas Rindlaug

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo