Hoppa till sidans innehåll

6-nations U19 dag 3

07 APR 2012 22:07
Lagmatch mot Frankrike samt individuella tävlingen startats med mixed.
  • Skapad: 07 APR 2012 22:07

Sverige - Frankrike: 3-6. I den sista matchen i lagtävlingen gjorde laget sin bästa insats. Julia A/Emelie C gör en bra insats i DD1 där matchen går till skiljeset där båda paren följs åt i sista set till en början men motståndarna vinner de viktiga bollarna och setet med 14-21. I HD2 gör Toni H-L/Jonathan F åter en bra insats och har en mycket jämn match som avgörs i skiljeset men motståndarna lyckas vinna  avgörande set med 16-21. I DD2 går även den matchen till skiljeset där Matilda N-S/Hanna W gör en bra prestation men lyckas inte riktigt i sista set och förlorar setet med 11-21. Jacob N/Filip M vänder trenden genom att vinna HD1 i skiljeset genom att först vända underläge i andra set till vinst i skiljeset med 21-17. Clara N spelar två jämna set men lyckas inte i slutskedet av båda seten och  Albin H har 16-16 i skiljeset i HS2 där motståndaren gör ett ryck i slutskedet och vinner med 17-21. Jacob N gör en mycket stabil insats mot Frankrikes bästa singelspelare och vinner i två raka set. I avslutande mixeden spelar Toni H-L/Hanna E men får tyvärr stryk i två set.

 

Lagspelet är nu avslutat och Sverige kommer på sista och 6:e plats.

 

 

Under eftermiddagen har den individuella tävlingen startats med mixed. Sverige ställde upp med tre par; Toni H-L/Hanna E, Jonathan F/Julia A och Douglas L/Hanna  W. Toni och Hanna får i första omgången möta ett franskt par och första set har svenskarna setboll som sedan går till förlängning där motståndrarna vinner med 23-25. I andra set kommer Toni/Hanna inte upp på samma nivå och förlorar andra set och matchen. Jonathan/Julia möter först ett tyskt par och gör en bra prestation med ett tydligt taktiskt spel och man vinner matchen i skiljeset. I andra omgången möter man ett seedat franskt par och gör även här en bra match. Matchen går även här till skiljeset som är jämn till en början men motståndarna rycker sedan ifrån och vinner med 14-21.

Douglas och Hanna W lämnar WO efter skada och sjukdom men vi har förhoppningar på att de kan delta i morgondagens singel- och dubbelspel.

Skribent: Jonas Rindlaug

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo