Hoppa till sidans innehåll

6-nations U19 dag 2

07 APR 2012 10:05
Lagmatcher mot Holland och Danmark.
  • Skapad: 07 APR 2012 10:05

Sverige - Holland: 2-7. Det var jämnt i många matcher, bland annat fyra matcher där laget spelade jämnt i skiljeset och även hade matchbollar men lyckades inte vinna någon av dessa. Jacob N spelade skiljseset i sin singel efter att ha spelat övertygande i framför allt andra set. Avgörande set var jämnt ganska länge men på slutet kunde holländaren avgöra matchen. Sedan vann Albin H övertygande i två raka set i HS2 och Clara N spelade sedan ännu en mycket jämn match. 1-1 i set och 16-16 i avgörande set men motståndaren lyckades även här bäst i slutet av setet och vann med 17-21. Matilda N-S gjorde en verklig bra insats i sin singel och vann i två raka set.

Då stod det 2-2 i lagmatchen och laget hade förhoppningar inför herrdubblarna. Matcherna blev också väldigt jämna. Jacob N/Filip M hade förlängning i skiljeset där de även hade två matchbollar men trenden håll i sig med att motståndaren kunde avgöra matchen till sin fördel. Även matchen för Jonathan F/Toni H-L gick till skiljeset efter två jämna set där de inte riktigt kunde stå emot motståndarna som vann sista set med 14-21.

I de avslutande damdubbelmatcherna kunde inte våra par stå emot de duktiga holländska tjejerna.

 

Sverige - Danmark: 1-8. Trots att danskarna inte har flera av sina bästa spelare med i turneringen så kunde laget inte rubba motståndarna.

Den enda vinsten kom i HD1 där Jacob N/Filip M vann sin dubbelmatch i en väldigt jämn match i alla set. I avslutningen av matchen kunde de hålla sin taktiska plan  och fokus för att kunna avgöra matchen med 21-16 i avgörande set.

I de resterande matcherna förlorade laget i raka set och har en bit upp spelmässigt för att kunna utmana danskarna.

 

Under lördagen avslutas lagspelet med match mot Frankrike och det individuella startar med mixedspel under eftermiddagen och kvällen.

Skribent: Jonas Rindlaug

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo