Hoppa till sidans innehåll

Svenska damerna spelar lag-VM i Danmark

10 SEP 2020 10:34
Sverige har fått en plats i VM-slutspelet för damlag som spelas i Danmark om en knapp månad. Detta överraskande besked kommer efter att bland annat Thailand och Taiwan tackat nej till deltagande p g a av coronapandemin.
  • Skapad: 10 SEP 2020 10:34

Lag-VM för damer, det så kallade Uber Cup, spelas vartannat år och denna gång arrangeras turneringens slutspel i Aarhus, Danmark, den 3-11 oktober.

Efter att ett par av de kvalificerade lagen tackat nej till deltagande stod det svenska damlaget i turordning och förbundet accepterade snabbt erbjudandet.

 Det här är en fin möjlighet för våra damer att vara med i den största och mest prestigefyllda lagtävlingen i badminton. Vi ser mycket fram emot detta och tror och hoppas att laget kan nå framgångar i turneringen, säger förbundschef Thomas Angarth.

Uber Cup-slutspelet består av ett gruppspel med 16 lag indelade i fyra grupper. De två bästa lagen i varje grupp går sedan vidare till kvartsfinal.

Det är ännu inte klart vilken av grupperna Sverige kommer att placeras i.

Lagmatcherna i Uber Cup består av tre damsinglar och två damdubblar.

Bild: Det svenska damlaget gjorde en fin insats vid lag-EM i vintras. Efter två starka segrar över Skottland och Spanien gick man vidare till kvartfinal där Frankrike blev för svåra.

Skribent: Johan Lundberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo