Hoppa till sidans innehåll

Corona info


På denna sida presenterar vi samlad och uppdaterad information om coronaläget kopplad till Badminton Swedens verksamheter.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld. 
    • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under en idrottsaktivitet ska man gå hem direkt
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, i minst 20 sekunder.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Om det är möjligt, färdas på ett annat sätt än med allmänna färdmedel eller kollektivtrafiken, till exempel gå eller cykla.
  • Håll avstånd till andra på idrottsplatser, badhus och gym och undvik att byta om i allmänna omklädningsrum.

Lokala allmänna råd, med skärpta restriktioner, gäller nu i landets samtliga 21 regioner. Här hittar du information om vad som gäller i din region

Ekonomiskt stöd till föreningar

Läs på RF:s hemsida: Kompensationsstöd till idrottsföreningar.

Träning

I de regioner där skärpta restriktioner införts gällande träningsverksamhet innebär det begränsning är idrottsträning som genomförs tillsammans i grupp eller i lag. Syftet är att avstå från att organisera eller delta i aktiviteter som innebär att man träffar nya människor och där det kan vara svårt att avstå från att delta trots att man har symptom. Det är däremot viktigt att framhålla att det inte råder något förbud mot träning i Sverige och att det därmed är fullt möjligt för alla idrottare att fortsätta träna individuellt. I möjligaste mån bör träningen genomföras utomhus och man bör undvika att belasta kollektivtrafiken i samband med sitt idrottsutövande.

Ungdomar födda 2005 eller senare

Restriktionerna att avstå från att delta på idrottsträningar, fysiska möten, matcher och tävlingar gäller inte för idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.

Yrkesutövande idrottare

Även idrottare som har idrotten som yrke, dvs där utövaren har badminton som sin huvudsakliga sysselsättning och befinner sig på nationell eller internationell elitnivå för seniorer, är undantagna från restriktionerna ovan.

Träningsgrupper där majoriteten i gruppen är yrkesutövande idrottare kan fortsätta sin träningsverksamhet tillsammans, dock med beaktande av de allmänna råd som gäller i landet och i regionen.

Tävling

Vid tävlingsarrangemang ska Svenska badmintonförbundets coronaprotokoll följas där det bl.a. framgår att ingen publik ska finnas närvarande under de tävlingar som arrangeras.

SBF tävlingsarrangemang (SJT, Elit/U22 och SGP) ställs in t.o.m. 2020-12-31.

Sweden Junior Tour, Elit/U22 och SGP som skulle ha spelats under november och december 2020 ställs in. Beslutet baseras på att tävlingarna lockar deltagare från hela landet och det i stora delar av landet ses en negativ tendens gällande smittspridningen med lokala restriktioner i många regioner. Flera av tävlingarna är dessutom planerade till städer som i dagsläget omfattas av de skärpta restriktionerna.

Tävlingsstopp råder i regioner med skärpta restriktioner.

Tävlingsstoppet gäller t.o.m. det datum de skärpta restriktionerna hävs i respektive region. Tillkommer nya regioner med skärpta restriktioner inkluderas även de i tävlingsstoppet

Vi avråder spelare som bor i regioner med skärpta restriktioner att resa utanför sitt distrikt för att tävla.

Länk till nyhet 2020-11-04

Seriespel div 1- 4

Samtliga seriesammandrag under seriehelgen 28-29 november skjuts upp till nästa år. Mer information om detta kommer.

Victor Badmintonligan

Victor Badmintonligan pausas tills vidare fr.o.m. 14 november.

I det ursprungliga spelprogrammet återstår en omgång av grundserien som följs av en mellanserie och därefter slutspel för sex av de åtta lagen.

Svenska Badmintonförbundet utvärderar situationen löpande och återkommer längre fram med information om när spelet i Victor Badmintonligan eventuellt kan återupptas.

Länk till nyhet 2020-11-14

Utbildning

I regioner med skärpta restriktioner genomförs inga utbildningar under november utan flyttas till senare tidpunkt. Nya datum kommer att meddelas alla som anmält sig till våra uppskjutna kurser, samt presenteras på Utbildningssidan.

 

Deltagande i internationella tävlingar, utbildningar, mm

SBF:s policy för tävlingar mm utomlands under coronapandemin - version 200901

 

Länkar

Svenska Badmintonförbundets Coronaprotokoll

Riksidrottsförbundets Corona information

Folkhälsomyndigheten (FHM)

Krisinformation

Uppdaterad: 19 NOV 2020 14:50 Skribent: Mia Thorsélius
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo