Hoppa till sidans innehåll

LOK-Stöd


LOK-stödet är avsett att stödja ungdomsverksamheten i föreningen. Bidragsberättigad verksamhet kan exempelvis vara träning, läger, tävlingar/matcher (som ej är entrébelagda). Det finns två former av Lokalt aktivitetsstöd, statligt och kommunalt.

 

Läs mer om LOk-Stödet på på RF:s sida

 

Här finner du en film för hur LOK ansökan kan göras:

 

Statligt
LOK-stödet är avsett att stödja ungdomsverksamheten mellan 7-25 år i föreningarna och bör vara en självklar inkomstkälla för alla badmintonföreningar. LOK-stöd har varje badmintonföreningrätt till och det fördelas bland alla idrottsföreningar i Riksidrottsförbundet. I dagsläget erhåller föreningen 24 kronor/aktivitetstillfälle och 8 kronor/deltagartillfälle.

 

Ett räkneexempel
En grupp med 15 ungdomar är varje vecka med i två aktiviteter som badmintonföreningen håller i. För varje deltagande medlem får föreningen åtta kronor och för varje aktivitetstillfälle 24 kronor. Under en period av 20 veckor har föreningen 40 aktiviteter. Det ger 5 760 kronor till föreningen för den här perioden.

40 aktivitetstillfällen x 24 kronor + (40 aktivitetstillfällen x 15 medlemmar x 8 kronor)= 5 760 kronor

Siffrorna bygger på uppgifter från 2011.

 

Idrott för funktionshindrade och ledarnärvaro
Idrott för funktionshindrade ska noteras separat. För funktionshindrade finns ingen åldersgräns för LOK-stöd. Kom ihåg att notera ledarnärvaro också.

 

Kommunalt
Även kommunerna betalar ut aktivitetsbidrag, men för dessa kan reglerna se olika ut. Föreningar kan söka och få bidrag för både statligt och kommunalt bidrag. Kontakta fritidsförvaltningen i din egen kommun för att få mer information om just din kommuns bidrag.

 

Vad krävs för att få LOK-stöd?
Bidraget betalas endast ut till föreningstecknade plus- eller bankgirokonto. För att få ett föreningstecknat konto krävs ett organisationsnummer och det ansöker man om hos Skatteverket. Föreningen måste ha aktiverat sin Idrottonline-sida från vilken man söker LOK-stöd. Observera att man inte måste aktivera själva hemsidan om man inte vill, det räcker med administrationsdelen. Läs mer om Idrottonline och hur ni skaffar en sådan sida här.

 

Sista ansökningsdatum

25 augusti
För aktiviteter som har genomförts 1 januari - 30 juni

25 februari
För aktiviteter som har genomförts 1 juli - 31 december

 

Utbetalning
För våren startar utbetalningarna den 1 september. För hösten startar utbetalningarna den 1 mars. Behöver ansökningarna kompletteras eller justeras på annat sätt så sker utbetalningen så fort ärendet är klart.

 

Utbildning
Hos Riksidrottsförbundet finns instruktioner om både Idrottonline och LOK-stöd. Ditt lokala SISU-distrikt ger även utbildningar i Idrottonline och LOK-stöd.

Uppdaterad: 04 OKT 2016 11:40 Skribent: Svenska Badmintonförbundet
Epost: This is a mailto link

Facebook logo

Twitter logoInstagram

 

 

Streaming av badminton
 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium


Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Se all info