Hoppa till sidans innehåll

Hall of Fame


 

2006

Thomas Kihlström

"Sveriges förste och hittills ende manlige världsmästare. Tillhörde världseliten i herrdubbel och mixeddubbel i mer än ett decenium tack vare personlig utmejslad teknik och väl utvecklad taktik. Den ende i hela världen på den manlige sidan som vunnit VM-medaljer i alla tre kategorier: singel, dubbel och mixed".

 2007

 Christine Gandrup
(fd Magnusson)

"Framgångsrik spelare och stor personlighet inom internationell badminton under mer än ett decenium. Har erövrat medaljer av samtliga valörer i stora mästerskapstävlingar. Guld i Europamästerskap såväl individuellt som i lag samt silver och brons i Världsmästerskap och tillhörde den absoluta världstoppen i samtliga tre kategorier singel, dubbel och mixeddubbel".

 2008

 Maria Bengtsson

 ”Är en av världens främsta genom tiderna i mixed och dubbel med en fantastisk känsla att läsa spelet och röra sig rätt. Under ett decennium tog Maria 14 mästerskapsmedaljer i dubbel och mixed vid EM och VM med sju olika partners. VM-silver i mixed och dubbel blev kronan på verket. Dessutom bidrog hon till ytterligare EM-medaljer i lag i samtliga valörer. Bidrar fortfarande till badmintonsporten med sin kompetens och sitt engagemang”.

 

Uppdaterad: 2017-10-20 15:10
Skribent: SBF

BadmintonTV


Facebook logoTwitter logoInstagram

 

Nyheter om badminton i media

 

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium

 

 

Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info