Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Årets nykomling BMK Aura visade i sin andra hemmamatch att klubben blir att räkna med i Badmintonligan. Kvällens drabbning mot förra säsongens semifinalister IFK Umeå slutade med ett avgörande i Golden set.
 
Det blev en knapp finalförlust för Emma Karlsson/Johanna Magnusson i Polish International.
 
Det blev flera fina insatser av de svenska spelarna under Belgian Junior i helgen. Edith Urell/Cecilia Wang vann damdubbeln och det nykomponerade paret Jakob Ekman/Jessica Silvennoinen blev tvåa i mixeddubbel.
 
Den 13-15 september genomfördes Badminton Swedens årliga utbildningshelg, denna gång i Uppsala. Arrangemanget har succesivt vuxit och i år utbildades hela 90 tränare, instruktörer och tävlingsledare under helgen.
 
Han är en av flera unga svenska spelare som tar plats och gör avtryck i Badmintonligan. 18-årige Johan Azelius har inför denna säsong flyttat till Umeå för att göra en 100-procentig satsning på badmintonkarriären. Och det har börjat riktigt lovande.
 
Som förberedelse till Junior-VM i Kazan reser de uttagna spelarna i helgen till Belgian Junior i Herstal.
 
Sverige skickar en stor trupp till Polish International som spelas i Bierun 19-22 sep.
 
På tisdagskvällen avslutades den andra omgången av Badmintonligan när IFK Umeå tog emot Halmstad. Det var en repris på förra årets semifinal, dock med en helt ny uppsättning spelare för hemmalaget.
 
Förbundet har tagit ut trupper till lag- och individuella tävlingen under Denmark Junior, 15-19 oktober i Odense.
 
Påvelund tog sin andra raka seger. Medan Aura och Fyrisfjädern tog sina första vinster för säsongen. Det blev resultatet i måndagskvällens omgång av Badmintonligan.
 
Fyrisfjäderns Edith Urell intervjuas i första avsnittet av Studio Solidsport. Hör henne bland annat berätta om vilka spelare i Badmintonligan hon ser mest fram emot att möta.
 
Den 21-22 sep är dags för säsongens första serieomgång. Från och med denna säsong införs ett nytt sätt att hantera sammandragen för matchledaren.
 
Den 21-22 sep är dags för säsongens första serieomgång. Från och med denna säsong införs ett nytt sätt att hantera sammandragen för matchledaren.
 
Han beskrivs som en väldigt artig kille från Bornholm. På banan är dock Rasmus Messerschmidt inte lätt att tas med. Hittills har han spelat 18 matcher i Badmintonligan – och vunnit alla!
 
Umeå kom till start i Badmintonligan med ett helt nytt lag. Och de kunde inte ha önskat sig en bättre premiär – vinst på bortaplan med 4-2 mot Frölunda.
 
 

Postadress:
Upplands BMF
Badmintonstigen 1
753 33 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@badmintonuppland.se

Se all info