Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Semifinal för Clara Nistad och Moa Sjöö i damdubbel i Spaniens challenge tävling efter att ha överraskat och vunnit mot Anastasia Akchurina / Olga Morozova från Ryssland i kvartsfinalen.
 
Många spelare reser till Madrid för att delta i challenge tävlingen Spanish International. datum 12-15 juni. Kan någon spelare eller par överraska, kanske Felix även denna veckan.
 
 
En semifinalplats och två kvartsfinalplatser blev facit för det svenska spelarna i tävlingen German U17-Open.
 
Felix Burestedt gjorde en riktigt bra insats i den internationella challenge-tävlingen i Azerbajdzjan. Efter fyra meriterande vinster mot starka spelare föll han i finalen mot dansken Rasmus Gemke.
 
Nedan i bilagan finns information om uttagningen till U17 Landslagslägret, 21-26 Juli i Trollhättan.
 
BWF uppmärksammar Stellan Mohlin för sina insatser för den internationella badmintonen.
 
Information nedan om uttagning till Europamästerskapen U17 (lag och individuellt), datum 30 augusti till 7 september 2019 i Polen.
 
Förbundskapten Andrew Smith har nu ansvarat för det svenska landslaget i snart ett år. Hur har det gått och hur ser han på framtiden? Badminton Sweden fick en pratstund med en ung engelsman som vill ta Sverige tillbaka till Europatoppen.
 
Svenska Badmintonförbundet kallar sina medlemmar till förbundsmöte söndagen den 29 september 2019 på Arlanda.
 
Inför kommande säsong utökas landslagstruppen med några nya spelare.
 
Nu är de nya förbundskaptenerna för U17- och U19-landslagen utsedda. Läs även om de preliminära verksamhetsplanerna för U17 och U19 kommande säsong.
 
Juniorspelarna Cecilia Wang (U19) och Edith Urell (U17) nådde en fin framgång i helgen då de tog sig till final i damdubbel i future series-tävlingen Latvia International.
 
Säsongens sista Shuttle Time-kurser har genomförts i Trelleborg och Göteborg. Därmed har totalt 19 Shuttle Time-kurser arrangerats sedan augusti 2018 med 260 nya Shuttle Time-lärare och sju nycertifierade kursinstruktörer.
 
Många klubbar har anmält spelare till den internationella tävlingen (future series nivå) Latvia International, Jelgava och datum 30maj-2juni.
 

 

Skånskan

 

MBA

 

EmmaJoihanna_tops

 

FB

Postadress:
Skånes Badmintonförbund
Roland Jönsson, Vråkvägen 9
274 33 Skurup

Kontakt:
Tel: 0704865754
E-post: sdf@skanesbadminton.com

Se all info