Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Edith vinner Victor JOT

(2019-04-21 17:58)
Edith Urell visar fin form i U17 BEC tävlingen Victor JOT i Belgien och vinner damsingel och kommer tvåa i dubbel med partner Jessica Silvennoinen.
 
Många klubbar har anmält spelare till Croatien International (nivå-future tävling) i Zagreb, 18-21 april.
 
Förbundet har tagit ut en spelartrupp till U17-tävlingen Victor JOT som ingår i Badminton Europe U17 Circuit. Tävlingen spelas i Edegem, Belgien, den 19-21 april.
 
Helgen den 12-14 april spelades ungdomstävlingen Svenska Cupen i Uppsala. I år var Stockholm det distrikt som samlade flest poäng i tävlingen.
 
Den svenska para-badmintonspelaren Rickard Nilsson har under de senaste veckorna deltagit i årets två första internationella tävlingar i Turkiet och Dubai. Tävlingarna har gett mersmak och visat att formen är på väg uppåt.
 
Den spännande lag-SM finalen fick tillslut två oväntade hjältar. Louise Eriksson och Sofie Holmboe Dahl vann damdubbeln i Golden Set med 11-8 och förde därmed Halmstad till sitt första SM-guld i lag.
 
Över tusen personer på läktarna och en stor hall där luriga vindar kan påverka. SM-finalen imorgon innebär ovana förutsättningar för flera av spelarna.
 
På lördag spelas lag-SM finalen i Uppsala. Det är andra året i rad som Badminton Sweden och Fyrisfjädern satsar på att lyfta arrangemanget till en större arena och skapa ett lockande heldagsevenemang för alla åldrar.
 
Victor Dutch International arrangeras i Wateringen den 11-14 April. Sju svenska singelspelare är anmälda till tävlingen.
 
BWF arrangerar tränarkonferens i samband med VM i Basel 22-23 augusti. Programmet kommer att presenteras inom kort men nedan finns lite information om innehåll och föredragshållare.
 
Nu är det dags att söka sanktion för Övrig Elit-, A-, B-, C- och ungdomstävlingar för nästa säsong.
 
Lördagen den 13 april smäller det i Uppsala. Då spelas lag SM-finalen 2019 mellan Halmstad och Påvelund från Göteborg. Det blir en dag i festens tecken med roliga aktiviteter för alla åldrar.
 
Valamar Junior Open i Dubrovnik arrangeras 5-7 April och många svenska U19-spelare är på plats.
 
Finnish Open, 4-7 April brukar vara en välbesökt tävling för de svenska spelarna, så även i år.
 
Här är de viktigaste punkterna från Badminton Swedens strategidag den 14 mars.
 

 

Skånskan

 

MBA

 

EmmaJoihanna_tops

 

FB

Postadress:
Skånes Badmintonförbund
Roland Jönsson, Vråkvägen 9
274 33 Skurup

Kontakt:
Tel: 0704865754
E-post: sdf@skanesbadminton.com

Se all info