Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Nu ska det avgöras vilka två lag som möts i SM-finalen i IFU Arena den 13 april. Herrsinglarna ser ut att bli nyckelmatcher i de båda svårtippade mötena.
 
Till helgen är det dags för veteran-SM i Borlänge. Matcherna spelas i Borlänge Badmintonhall och tävlingsklasser finns från V35 till V75.
 
Svenska Badmintonförbundet söker nu arrangör till Swedish Open 16-19 januari 2020.
 
Lag-SM Ungdom spelas 11-12 maj i Täby Racketcenter. Sista anmälningsdag är 22 april.
 

Lag SM Ungdom

(2019-03-19 15:58)
Lag SM Ungdom spelas 11-12 maj i Täby Racketcenter !!
 
Norges Badmintonförbund söker en person som ska jobba med tävling- och utbildningsfrågor (Konkurranse- og utdanningskonsulent). Se beskrivning av tjänsten på norska nedan. Sista ansökningsdag 15 april.
 
Under söndagen avgjordes finalerna i ungdoms-SM i Stockholm. U17 klassen dominerades av Filip Karlborg, Spårvägen och Edith Urell, Fyrisfjädern. Båda spelarna vann singel och dubbel, samt mixeddubbel tillsammans.
 
Vincent Holmgren, en av Badmintonsveriges mest välkända tränarprofiler, har avlidit 76 år gammal. Genom åren har han betytt oerhört mycket för många spelare och ledare.
 
Fredag till söndag bjuds det på ungdomsbadminton av högsta klass i Stockholm. Då spelas SM i U13, U15 och U17.
 
Nu är spelschemat klart för semifinalduellerna i Badmintonligan mellan Fyrisfjädern-Påvelund och Umeå-Halmstad. Allt tyder på fyra mycket tuffa matcher.
 
Nu har biljetterna släppts till årets största badmintonfest, SM-finalen för lag i Uppsala lördagen den 13 april. Det blir ett arrangemang fyllt av roliga aktiviteter för alla åldrar, som avslutas med den stora finalen i Badmintonligan.
 
Umeå är vidare till semifinal i Badmintonligan efter en sanslös rysare mot Trollhättan. Matchen avgjordes i golden set där Gabriel Ulldahl stod för en jätteskräll och besegrade den danske världsspelaren Hans Kristian Vittinghus.
 
Felix Burestedt vann två matcher i kvalet på Swiss Open (HSBC BWF World Tour Super 300) tävlingen i Basel, men förlorade sedan första matchen i huvudtävlingen.
 
Clara Nistad vann damdubbel och Felix Burestedt herrsingel i Portuguese International Championship i Caldas da Rainha. Bra spel från båda och viktigt att vinna tävlingar.
 

Clara och Felix i final

(2019-03-10 09:27)
Clara Nistad i damdubbel och Felix Burestedt har spelat sig fram till söndagens finaler i Portuguese International, Caldas da Rinha.
 

Postadress:
Hälsinglands Badmintonförbund
Jan-Erik Sandin, Ringvägen 60 K
827 33 Ljusdal

Kontakt:
Tel: +46651760752
E-post: halsinglandsbmf@gmail.com

Se all info