Hoppa till sidans innehåll

Säsongens femte och sista NSP har avgjorts

07 APR 2019 23:36
I helgen spelades den femte och sista NSP-tävlingen säsongen 2018/19
  • Skapad: 07 APR 2019 23:36

Ett stort startfält fanns på plats i Hudiksvall i helgen då den femte och sista deltävlingen i Norrlands Stora pris säsongen 2018/19 avgjordes. Det var en hel del dramatik om topplaceringarna även om segrarna var klara ganska tidigt.

I NSP A-klass herrar har Jens Marmsten, IFK Umeå, dominerat stort hela säsongen. Han avrundade också snyggt då han vann HS A på Idrottshallen i Hudiksvall. Jens vinner hela NSP på ett stilrent sätt där ingen av konkurrenterna är riktigt nära. Bakom Jens var det dock dramatik in i det sista, där Anton Hansson, Bergsåker, till slut kniper andraplatsen bara men en halv poäng tillgodo före trean Stefan Gran.

I NSP A-klass damer har Ida Melkerhed, Bergsåker, varit ännu mer överlägsen än Jens. Hon vinner NSP klart. Men precis som på herrsidan var det otroligt tufft om andraplatsen. Här smyger Selma Arvidsson, IFK Umeå, förbi på slutet och kniper andraplatsen men en halv poäng tillgodo till Rebecka Näslund.

Bästa klubb på herr- respektive damsidan i "Stora" NSP blir IFK Umeå respektive Bergsåkers BMK.

I Lilla NSP (U15) plockar Rasmus Sörlin, BMK Boston, hem killarnas klass före Gustav Åsell från Bergsåker. Bästa klubb blir BMK Boston.

I tjejerna Lilla NSP (U15) har Bergsåker fullständigt dominerat hela den här säsongen. Elin Östman tar till slut en klar men knapp seger före Tova Johansson. Att bästa klubb bland tjejerna skulle bli Bergsåker var klart redan för länge sedan men deras slutpoäng torde bli ett rekord som kommer att bli tämligen oslagbart. Med 418,5 p fördelat på 14 spelare så vinner de förkrossande.

NSP-säsongen 2018/19 är nu slut men om alla pusselbitar faller på plats så ser vi fram emot en ny NSP-säsong till hösten.

//Jan-Erik Sandin, Ljusdal, NSP-ansvarig

Skribent: Jan-Erik Sandin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Hälsinglands Badmintonförbund
Jan-Erik Sandin, Ringvägen 60 K
827 33 Ljusdal

Kontakt:
Tel: +46651760752
E-post: This is a mailto link

Se all info