Hoppa till sidans innehåll

NSP 2017/18 har avgjorts

2018-04-15 21:21
Norrlands Stora Pris 2017/18 har avgjorts
  • Uppdaterad: 2018-04-15 21:23

I helgen avgjordes Norrlands Stora Pris, NSP, samt Lilla NSP då Glada Hudik Cup spelades i Hudiksvall.

I seniorernas herrklass var det dramatisk in i det sista. Stefan grahn hade inför sista tävlingen en till synes ganska trygg ledning, men sjukdom satte tidigt stopp för Stefan som tvingades lämna wo i både singel och dubbel. Då kom Morris Rudberg flåsande allt närmare. Med en seger i den avslutande herrsingelfinalen hade Morris tagit hem totalsegern men Kalle Nyström blev för svår, vilket innebar att Stefan Grahn, Ljusdal, tog hem totalsegern för andra året i rad. Han blev därmed den förste någonsin att försvara sin NSP-titel.

På damsidan var det väldigt jämnt mellan många spalre inför sista tävlingen. Men på Hudik Cup var det tre tjejer som ryckte och följde varandara hela tiden. Trean Fia Strömgren, Sandviken, och tvåan Nora Sundqvist, IFK Umeå, jagade så gott det gick men de kunde inte stoppa IFK Umeås Nicole Villena från att ta hem totalsegern.

Ett stort grattis till de båda slutvinnarna och ett stort grattis till IFK Umeå som blev bästa klubb både på herr- och damsidan.

 

I Lilla NSP U15 satte Kim Linell ett prydligt poängrekord då han i överlägsen stil vann på 132 p.
Ändå ska sägas att både tvåan och trean hade nästan hundra poäng.

Bland tjejerna i U15 var det desto mer jämnt och dramatiskt. Det avgjordes egentligen i finalen i damsingel U15 då Rebecka Näslund, Härnösands BMK, besegrade Agnes Lundberg, BMK Boston, och gjorde det ryck som behövdes för att bli slutvinnare.

Ett stort grattis naturligtvis också till Kim, som därmed också vann för andra året i rad, och så klart Rebecka till hennes totalseger i Lilla NSP.

Vi gratulerar också Kilafors BMK (P) och BMK Boston (F) som blev bästa klubbar i Lilla NSP.

Här till höger hittar ni all information om Norrlands Stora pris 2017/18!

//Jan-Erik Sandin, NSP-ansvarig

Skribent: Jan-Erik Sandin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Hälsinglands Badmintonförbund
Jan-Erik Sandin, Ringvägen 60 K
827 33 Ljusdal

Kontakt:
Tel: +46651760752
E-post: This is a mailto link

Se all info