Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


I sin första tävling på lång tid efter skada, så är Moa Sjöö tillsammans med Clara Nistad i semifinal i Slovenia Int., 15-18 maj
 
3 Svenska spelare reser till Lyon och BEC U19 tävlingen.
 
Moa Sjöö är tillbaka på tävlingsbanan och reser tillsammans med Clara Nistad och Felix Burestedt till Medvode för att delta i Slovenia International, datum 15-18 maj.
 
B.A.B.B German International är en nivå future series tävling och arrangeras mellan 15-18 maj.
 
Under fyra lördagar under våren har Badminton Sweden genomfört förenings- och distriktskonferenser runt om i landet. Syftet med träffarna är dela viktig kunskap, visa goda exempel och ha en dialog om hur svensk badminton kan utvecklas.
 
Sök jobbet som huvudtränare för Sveriges största badmintonklubb.
 
Planeringen av sommarens Regionsläger fortgår. Här är den informations som finns i dagsläget.
 
Badmintonlivet leker för Mattias Borg. I höst tar han över som heltidsanställd huvudtränare i Täby Badminton och i torsdag tilldelades han Jan Åhrbergs Ledarstipendium i Uppsala.
 
26 spelare från fem klubbar runtom i landet samlades för några veckor sedan i Enskede Rackethall för att göra upp om medaljerna i badminton-SM för döva.
 
Många idrottares högsta dröm är få delta på OS i Tokyo 2020. Kvalificeringsperioden för badminton startade 29 april. Under det närmaste året kommer det medföra en ökad konkurrens på alla internationella tävlingar.
 
Till helgen reser flera svenska spelare till Farum i Danmark för att delta i tävlingen LI- NING Denmark Challenge.
 
European Games genomfördes första gången 2015 och i år är det dags igen. Detta europeiska "mini-OS" arrangeras denna gång i Minsk, Vitryssland. Tre svenska badmintonspelare är uttagna till tävlingarna som går av stapeln den 21-30 juni.
 
Badminton World Federation (BWF) har, baserat på världsranking, tagit ut de spelare som får delta på världsmästerskapen i Basel, 19-25 augusti. Svenska Badmintonförbundet har därefter gjort sin uttagning.
 
Mathias Wigardt, Täby Badminton, är sedan i mars en av Badminton Swedens utbildare i Shuttle Time. Vi träffade honom för en kort pratstund på Badmintonstadion i Stockholm.
 
PTBK söker en engagerad badmintontränare/ledare som brinner för badminton, tävling och att förbättra och att utveckla spelare till elitnivå.
 

 

Distriktstävlingar
(Nybörjartävling)

VARBERG
20190112

HALMSTAD
20190330

 

Distriktsmästerskap

FALKENBERG
20181110

 

 

Postadress:
Hallands Badmintonförbund
Lena Olofsson, Senapsvägen 24
305 96 Eldsberga

Kontakt:
Tel: 0736359906
E-post: lena.olofsson55@gmail.com

Se all info