Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


I dag torsdag kl 09.00 går startskottet i Lund för RSL Swedish Open, Sveriges största internationella tävling. Här får du veta det mesta du behöver: tider, biljettpriser, länkar till resultatservice och livesändning med mera.
 
För lilla Bergsåkers badmintonklubb är SM-arrangemanget i samband med SM-veckan helt fantastiskt och samtidigt en utmaning som ställer höga krav på organisationen och på ideell kraft.
 
Halmstad vann grundserien i Badmintonligan. På bortaplan besegrade de starka Påvelund med 4-2. – En härlig lagseger där alla spelarna bidrog, säger Niclas Rosengren, lagledare för Halmstad.
 
För första gången är badminton med fullt ut på SM-veckan. 1-3 februari avgörs SM i Sundsvall där 24 idrotter samlas under vinterveckan. Finalpasset i badminton den 3 februari sänds direkt i SVT.
 
Förbundskaptenen Andrew Smith är optimistisk inför RSL Swedish Open i Lund. Han tror att flera svenska spelare kan gå långt i turneringen. – Jag hoppas på två semifinalplatser och sedan en vinst, säger han.
 
Vilket lag vinner? Vilket tar fjärdeplatsen? Och vilket blir sist? Alla frågorna får svar när Badmintonligans grundserie avgörs den 15 januari.
 
Dubbelparet Emma Karlsson/Johanna Magnusson ser med spänning fram emot RSL Swedish Open den 17-20 januari. Kan de försvara guldet från förra året? – Vi hoppas på det men konkurrensen är tuff, säger de.
 
Antalet ansökningar till RIG/NIU inför hösten 2019 har ökat även under detta år.
 
Det blir ingen 6-Nationstävling för U19 i april 2019. Tänkt arrangör var Täby BMK, men efter återbud från Frankrike, Danmark och England är tävlingen inställd.
 
Felix Burestedt är Sveriges största singelhopp i RSL Swedish Open i Lund. Han vill verkligen vara med ända fram till finaldagen. Och i förlängningen drömmer han om OS 2020 i Tokyo.
 
Klubbarna har anmält många spelare till seniortävlingen Estonian International, som arrangeras i Tallinn den 10-13 januari.
 
Fyra nya spelare har tagits ut till seniorlandslagstruppen inför året 2019.
 
Umeå tog sista chansen att nå Mellanserie A i Badmintonligan. Vinsten mot Täby med 4-2 gör att sista omgången i grundserien blir avgörande för fjärdeplatsen. Samtidigt befäste Påvelund sin topplacering med en säker seger borta mot Trollhättan.
 

Halmstad vann i Golden set

(2019-01-07 22:04)
Toppmatchen Halmstad-Fyrisfjädern i Badmintonligan blev en rysare. Men till slut avgjorde hemmalaget i Golden set. – Det är första gången vi slår Fyrisfjädern, så jag är mer än nöjd, säger Niclas Rosengren, lagledare i Halmstad.
 

Fyra givande ungdomsläger

(2019-01-06 19:52)
Mellan nyårs- och trettonhelgen har fyra stora ungdomsläger ägt rum. Här berättar ledarna Emil Johansson, Boxiao Pan, Kristin Evernäs och Jonas Herrgårdh om givande, roliga och nyttiga träningsdagar.
 

 

Distriktstävlingar
(Nybörjartävling)

VARBERG
20190112

HALMSTAD
2019

 

Distriktsmästerskap

FALKENBERG
20181110

 

 

Postadress:
Hallands Badmintonförbund
Lena Olofsson, Senapsvägen 24
305 96 Eldsberga

Kontakt:
Tel: 0736-35 99 06
E-post: lena.olofsson55@gmail.com

Se all info