Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBF


Han beskriver sig själv som ”beroende” av badminton och i den lilla föreningen Torp GoIF har han lyckats skapa maximalt av minimalt. Janne Carlsson är ledaren och tränaren som vigt sitt liv åt badminton och nu får han Jan Åhrbergs Ledarstipendium.
 
Den traditionsrika tävlingen Scottish Open, arrangeras i Glasgow mellan 21-24 november och är i år på challenge nivå när det gäller prispengar.
 
Påvelund var starkast i lokalderbyt mot Frölunda. Men det krävdes segrar i fyra femsetare för att bärga segern.
 
Trollhättan mot Fyrisfjädern blev en av årets mest välspelade och dramatiska matcher. Hemmalagets HK Vittinghus spelade en avgörande roll i hela tre matcher och visade varför han är rankad på plats 31 i världen.
 
Rikard Nilsson intervjuas av Badminton Europe i deras serie "European Para badminton Towards Tokyo 2020"
 
Landslagsläger är planerade till datum 2-5 januari och orterna för lägren blir, U19 i Uppsala, U17 i Trollhättan, U15 i Täby och det blir även ett nationellt läger för U13 i Täby.
 
Felix Burestedt tog sig till semifinal i Irish Open där han föll mot slutsegraren Toma Junior Popov från Frankrike med 18-21, 19-21. Även Moa Sjöö/Clara Nistad nådde semifinal i turneringen.
 
Irish Open arrangeras som vanligt i Dublin, datum för tävlingen är 13-16 november.
 
Swedish Youth Games (SYG) i Malmö med datum 8-10 november har samlat en mycket stort internationellt startfält. BEC status på U17-tävlingen ger ett stort antal deltagande länder, men även i U15 och U13 är det ett mycket bra startfält.
 
Emma Karlsson/Johanna Magnusson tog hem Norwegian International. Paret vann damdubbeln efter segrar mot danska par i både semifinal och final. Och Emma fick ett guld till!
 
I januari 2020 startar Badminton Sweden en helt ny utbildning på högsta nivå för badmintontränare i Sverige, den så kallade Topptränarutbildningen (TTU).
 
Helgen den 30 nov till 1 dec är det dags för säsongens tredje serieomgång. Här följer viktig information om sammandragens genomförande.
 
Lagmatcher för U13 och U15 spelas innan tävlingen Swedish Youth Games i Malmö, datum 7-8 november.
 
Norwegian International arrangeras i Sandefjord mellan 7-11 november. Många spelare kommer att delta från klubbarna.
 
Matcherna mellan Umeå-Trollhättan brukar alltid bli riktiga rysare. Tisdagskvällens drabbning var inget undantag utan gick till Golden set. Även topplagen Halmstad och Fyrisfjädern fick det tufft i sina matcher.
 

Se livesänd Badminton

 

Följ oss i sociala medier 

Facebook logo Instagram


Badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

SM 2020 logga hemsidan

 Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Bohuslän-Dals Badmintonförbund
Tommy Hedlund, Humlevägen 17
662 35 Åmål

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info

Årets profiler i distriktet

Thomas Larsson och Bengt Sanzén