Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Han beskrivs som en väldigt artig kille från Bornholm. På banan är dock Rasmus Messerschmidt inte lätt att tas med. Hittills har han spelat 18 matcher i Badmintonligan – och vunnit alla!
 
Umeå kom till start i Badmintonligan med ett helt nytt lag. Och de kunde inte ha önskat sig en bättre premiär – vinst på bortaplan med 4-2 mot Frölunda.
 
YONEX Belgian International har ofta ett stark startfält och så även i år. Det blir tuffa matcher för de sju svenska deltagarna i International Challenge-tävlingen som spelas 11-14 september.
 
Påvelunds lagledare Asger Madsen hade hoppats på 3-3 och minst en poäng i den svåra bortamatchen mot Fyrisfjädern. Det gick betydligt bättre än så, Göteborgslaget tog en övertygande seger med 5-1.
 
Redan i första omgången av Badmintonligan möts två av favoriterna till SM-guldet. Fyrisfjädern mot Påvelund blir en riktig prestigematch och en bra första värdemätare på de två lagens styrkor.
 
Svenska Badmintonförbundet och SolidSport gör tillsammans en stor satsning på Badmintonligan och SM-tävlingarna 2019/2020. Genom att bli Månadssupporter till din favoritklubb i Badmintonligan kan du se alla matcher och samtidigt stötta föreningen.
 
Det blev ingen medalj för Edith Urell i U17-EM. Hon förlorade kvartsfinalen efter en tuff tresetare. – Jag är väldigt besviken. Spelet blev alldeles för stressigt, säger hon.
 
Edith Urell har all anledning att vara nöjd med sin singelform. Två klara vinster under torsdagens spel i U17-EM i Polen gör att hon är klar för medaljmatch på fredagen.
 
Som titelförsvarare är Halmstad laget att slå i Badmintonligan. Men det lär bli tufft att upprepa guldet då årets liga ser jämnare ut än på länge. – Det finns fem-sex lag som har chansen att vinna ligan och vi är ett av dem, säger Thomas Carlsson.
 
Fem vinster, tre förluster. Det blev onsdagens facit för de svenska spelarna i U17-EM i Polen. – Flera av spelarna övertygade, säger förbundskaptenen Douglas Lidman.
 
Måndagen den 9 september drar en ny säsong av Badmintonligan igång. I år innehåller ligan rekordmånga starka spelare och i flera matcher utlovas badminton på riktigt hög europeisk nivå.
 
I dag tisdag den 3 september startade den individuella turneringen i U17-EM i Polen. – Vi har förhoppningar om medalj, säger förbundets sportchef Jonas Herrgårdh. Och första dagens spel resulterade i tre svenska matchvinster och en förlust.
 
Bra resultat med en semifinalplats av Melker Z-Bexell och Tilda Sjöö i mixed i Belarus International i Minsk.
 

U17-EM i Polen har börjat

(2019-08-31 09:54)
Europamästerskapen för U17 arrangeras i Gniezno, Polen. Lagtävlingen pågår mellan 30 augusti och 2 september, och den individuella tävlingen äger rum 3-7 september. Här hittar du länkar till direktsändningen och resultatredovisningen.
 
Från och med 1 september 2019 ingår Råd och Vård för idrottsskador i din idrottsförsäkring.
 

Plats för bild, text eller annons.

Postadress:
Blekinge Badmintonförbund
Patrik Håkansson, Bergåsvägen 11
372 31 Ronneby

Kontakt:
Tel: 045714585
E-post: patrik.ronneby@gmail.com

Se all info