Hoppa till sidans innehåll

Utbildning Badminton Sweden


Badminton Sweden erbjuder utbildningar för ledare, tränare, utbildare och tekniska funktionärer på alla nivåer. Med goda kunskaper och engagemang bidrar de tillsammans till att våra aktiva får en så rolig och utvecklande badmintonerfarenhet som möjligt, från den lekfulla badmintonskolegruppen, via motions- och tävlingsspel ända upp till den gyllene veteranåldern.

Sunniva barngrupp

Sunniva Aminoff, tränare och huvudansvarig för badmintonskoleverksamheten i Västra Frölunda Badminton, samt aktiv spelare i Ullevi Badmintonklubb.

Ledare och tränare har ett stort ansvar. Deras roll består inte enbart av att lära ut badmintonteknik utan också av att förmedla idrottens grundläggande värderingar. Därför ska all utbildning  genomsyras av innehållet i värdegrundsmaterialet Badminton vill (2016).

Utdrag från Badminton vill, relaterat till utbildning:

  • Badminton Swedens ledare ska erbjudas utbildning för att kunna ta till sig ny kunskap som möjliggör en kontinuerlig utveckling av verksamheten.
  • Utbildningen ska anpassas efter ledarnas behov och vara av god kvalitet såväl till sitt innehåll som i sin pedagogiska uppläggning.
  • Badmintonledare ska för att stärka kvaliteten i verksamheten erbjudas möjligheter till minst ett utbildningstillfälle per år.
  • Den frivilliga ledarutbildningen ska bygga på forskningsrön och erfarenheter från utvecklingsarbete inom olika idrottsliga områden och dra nytta av erfarenheter från idrottsanknutna yrkesutbildningar.
  • Utbildningen ska organiseras med hänsyn till människors olika förutsättningar så att den ger varje individ möjlighet att utveckla sin personliga ambition, sitt intresse och sin talang.
  • Föreningsmedlemmar ska erbjudas utbildning som ökar deras idrottskunskaper, stimulerar intresset för att medverka i föreningens utveckling och ger personlig utveckling.
  • Ungdomar ska erbjudas utbildning som hjälper dem att utvecklas såväl personligt som idrottsligt samt ger dem möjligheter att ta an svar för och påverka sin situation i föreningen.
Uppdaterad: 14 OKT 2016 18:18 Skribent: Åsa Strindlund
Epost: This is a mailto link

Facebook logo

Twitter logoInstagram


Streaming av badminton

 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium


Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 22
E-post: This is a mailto link

Se all info