Hoppa till sidans innehåll

Vad hände i Aros Intern.

2017-04-19 22:25
Aros International i Viby Danmark arrangerades under påskhelgen, 13-16 april. Förbundet var på plats med en trupp U13 spelare.
  • Uppdaterad: 2018-02-04 17:09

Aros Jr Cup är nu över för U13 landslaget så vi tänkte att en lite summering var på sin plats.
Tävlingen inleddes på torsdagen och då var det mixed som var fokus under hela dagen. Totalt hade vi sju stycken mixedpar med i turneringen. Poolspel spelas i samtliga kategorier och i just mixedmatcherna hade vi flera pooltvåor men ingen som gick segrande ur. Vi ligger steget efter främst danskarna i mixed där vi behöver åka hem och träna mer på positioner.
Nya tag blev det på fredagen då singel stod på schemat. Ett superladdat landslag infann sig i hallen nästan först av alla för att spela in sig och förbereda sig rejält. Vi började första rundan med många tuffa matcher men där Richard Jin, Eric Ramstedt, Kim Linell, Nirali Pilla och Emma Hörnlund vinner första omgången matcher. Det är bara pool ettan som går vidare till slutspel och tuffare matcher blev det för hela gänget men Eric, Kim och Nirali lyckas knyta ihop säcken och gå vidare till slutspel och 8-delsfinal. Bäst gick det för Eric Ramstedt som tog sig vidare ändå till kvartsfinal i herrsingeln där han råkar på danske Christian Faust Kjær, Eric får aldrig riktigt komma in i sitt spel och matchen slutar till Christians fördel som sedan vinner hela turneringen. 
Lördag och dubbel. Laget förbereder sig bättre än någonsin och är laddade för dubbelspel. Första omgången börjar med riktigt bra insatser. Richard Jin och Eric Ramstedt vinner första matchen i två komfortabla set medan Mio Molin och Victor Morskogen vinner en stenhård tresetare likaså gör Nirali Pilla och Linn Adolfsson Funk. I dubbel är det Nirali och Linn som går vidare till slutspel, efter flera dagar i hallen och några tuffa matcher finns inte riktigt energin som tidigare och resan slutar i kvartsfinalen för tjejerna och för resten av landslaget.
Summan av det hela är att vi har lärt oss mycket och tar med oss en massa erfarenheter hem. Vi har också haft fantastiskt kul tillsammans och kämpat in i det sista. Nu ser vi fram emot kommande tävlingar!

Text: Veronica Österlund, FK U13

Skribent: Veronica Österlund/Jonas Herrgårdh
Epost: Jonas Herrgårdh

BadmintonTV


Facebook logoTwitter logoInstagram

 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium

Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info