Hoppa till sidans innehåll

Ungt Sverige siktar mot kvartsfinal på EM

12 FEB 2018 10:04
Lag-EM i Kazan står på schemat för de svenska landslagsdamerna. Med Danmark som storfavorit i gruppspelet har Sverige siktet inställt på att bli en av de två grupptvåor som går vidare till kvartsfinal.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2018 17:08

Lag-EM pågår 13-18 februari i ryska Kazan – samma plats där mästerskapet avgjordes för två år sedan. Danmark, Island och Israel är de länder som Sverige inledningsvis ställs mot i gruppspelet. Ett mästerskap dit Sverige kommer med en ungdomlig och stark trupp bestående av Clara Nistad (Täby), Amanda Högström (Fyrisfjädern), Johanna Magnusson (Aura), Emma Karlsson (Aura) och Ashwathi Pillai (Täby).

− Vi har intressanta och duktiga spelare i vårt lag. Det är en väldigt ung trupp av spelare som inte har så mycket erfarenhet från seniormästerskap. Vi har två damdubbelpar som har en bra nivå i Europa, men vi är lite svagare på singelsidan. Tyvärr har vi haft lite problem med skador innan EM, säger Jonas Herrgårdh.

Täbys Rebecca Kuhl tvingades lämna återbud i sista stund på grund av en skada. Eftersom det stod klart tätt inpå mästerskapet har det inte varit möjligt att plocka in en ersättare.

EM-matcherna spelas i fem delmatcher varav två i damdubbel och tre i damsingel. I dubbel ställer Sverige upp med tvåfaldiga svenska mästarna Emma Karlsson/Johanna Magnusson samt Amanda Högström/Clara Nistad som var och en besitter mer rutin trots att de är ett nykomponerat par för denna säsong.

Lagen är indelade i sex grupper där vinnarna och de två bästa grupptvåorna tar sig till kvartsfinal.

− Vi har en mycket tuff gruppmotståndare i Danmark, men jag ser möjlighet att komma tvåa i gruppen med en bra siffra på plus i delmatcher efter vinster mot Israel och Island som vi ska försöka slå med 5-0, säger Jonas Herrgårdh.

Sverige inleder EM-spelet redan på tisdag då Danmark står för motståndet. Sen följer dubbla matcher under onsdagen mot Island och Israel. Slutspelet inleds på fredagen med kvartsfinaler.

− Målsättningen för alla lagmästerskap är topp åtta-placering. Vi vill även ge våra unga spelare så mycket erfarenhet av mästerskap som möjligt inför kommande år, säger Herrgårdh.

Lag-EM spelas samtidigt för både damer och herrar. Sverige finns dock enbart representerade på damsidan i detta mästerskap. Totalt finns 53 dam- och herrlag i Kazan för att göra upp om titeln som Europas bästa nation.

Under Lag-EM kommer Amanda Högström och Clara Nistad att rapportera från resan och tävlingarna via Instagram – missa inte att följa Badminton Sweden där!

Här hittar du lottningar och resultat från lag-EM

Lag-EM kommer att streamas direkt - du ser matcherna här

Även individuella EM för U15 spelas i Kazan 16-18 februari. Där finns följande sex svenska spelare på plats: Thea Roslin (Trollhättan), Sofia Reidy (VF), Richard Jin (GBK), Khushi Harakamani (GBK), Eric Ramstedt (Täby), Adam Elmfeldt (Askim).

Du hittar mer om tävlingen här

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Facebook logo

Twitter logoInstagram

 

 

Streaming av badminton
 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium


Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Se all info