Hoppa till sidans innehåll

U19-landslagslägret avslutat

2017-08-05 13:14
Efter sex dagar av träning i Uppsala är U19-landslagslägret avslutat. Många aktiviteter har genomförts och deltagarna reser hem med mycket information från träningen och förbundets syn på U19-säsongen med planering och målsättningar.
  • Uppdaterad: 2018-02-04 17:09

Under de sex dagarna genomfördes 11 pass med träning (9 badminton- och 2 styrke/rörlighetspass), 1 pass med tester (rörlighet, styrka, snabbhet) och 1 pass med information om tävlingsplanering, målsättningar, krav och verksamhet seniorlandslaget och Eurocenter.

U19-spelarna hade 6-7 gemensamma badmintonpass med centerspelarna och detta gav dem en inblick i hur träning på en högre nivå ska genomföras, med säkerhet, intensitet och kvalité. 

De olika passen/testerna med rörlighet/styrka har även gett spelarna mer insikt i brister/svagheter som måste rättas till långsiktigt, för att kunna klara sig som spelare på seniornivå.

Spelarna har fått många tips från de rutinerade tränarna på plats i Uppsala: Anders Kristiansen, Joachim Persson, Peter Kapetz, Jonas Herrgårdh och den rutinerade spelaren och nye tränaren Henri Hurskainen.

Tränargruppen tyckte efter lägret att det finns en bra kunskap och potential i U19-gruppen och att många förhoppningsvis kan ge Sverige framgångar i framtiden, men det krävs en bra inställning/motivation, träningsmiljö och hårt arbete.

Det är viktigt för förbundets tränare på U19-nivån att lära känna spelarna för att kunna hjälpa dem i deras satsning, som naturligtvis genomförts till största delen i klubbarna och på RIG/NIU. Det är också viktigt för FK Anders Kristiansen att se spelarna i träning som i januari 2018 blir seniorspelare internationellt.

Ett stort tack till Fyrisfjädern för bra hjälp med allt runt omkring lägret, som boende, hall, transporter, mat och ett stort engagemang.

Skribent: Jonas Herrgårdh
Epost: This is a mailto link

BadmintonTV


Facebook logoTwitter logoInstagram

 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium

Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info