Hoppa till sidans innehåll

Svensk trio på BEC:s parabadmintonutbildning

23 NOV 2018 09:57
Då Badminton Europe och Europas Paralympiska Kommitté arrangerade parabadmintonutbildning i Wien fanns tre svenska deltagare på plats. Sofia Carlssons var en dessa, här kan du läsa hennes rapport från helgen.
  • Uppdaterad: 23 NOV 2018 09:57

Under helgen som gått har Karl-Johan Granåsen och Lucas Waltgård från Täby och Sofia Carlsson från Fyrisfjädern varit på en parabadmintonutbildning som arrangerades av Badminton Europe och European Paralympic Committee. Under två dagar har deltagarna fått lära sig mycket om grunderna i parabadmintons olika tävlingskategorier och tips och tricks på hur man bygger upp ett lämpligt träningspass.

För er som är nya till parabadminton är det badminton som spelas av personer med fysiska funktionsvariationer. Det finns flera olika kategorier att tävla i, två rullstolskategorier, två för de med komplikationer i underkroppen, en för de med komplikationer i överkroppen och en för de som är kortväxta. För första gången någonsin kommer parabadminton vara en del av Paralympics i Tokyo 2022 vilket betyder att sporten har växt mycket under de senaste åren och fortsätter att utvecklas! En del av sportens utveckling är att utbilda fler tränare för att kunna ha möjlighet till fler träningar.

Utbildningen som Sofia, Lucas och Karl-Johan gick var uppbyggd kring de olika kategorierna inom parabadminton men även att lära sig om sportens utövare med olika intellektuella funktionsvariationer.

Foto: Karl-Johan Granåsen.

Något som var en röd tråd genom utbildningen som ledde fram till den examinerande delen var hur du som tränare bör utforma ett träningspass som är så lämpligt som möjligt för dina spelare. Under lördagseftermiddagen fick deltagarna prova på att använda sig av sina nya kunskaper genom att utforma och genomföra en träning med en parabadmintonspelare, samtidigt som de blev bedömda. Alla tre svenska deltagare blev godkända och ser nu fram emot att utveckla sina verksamheter i respektive klubbar. De uppmanar även fler klubbar runt om i Sverige att starta upp egna parabadmintongrupper. Sporten har stor potential, inte bara tävlingsmässigt utan även för spelares personliga utveckling.

-Tack Sofia Carlsson för fin rapport!

Foto överst på sidan: Badminton Europe

Kolla in fler bilder från utbildningen här:  Para-Badminton Event

Läs mer hos BEC: A successful para-badminton event

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Se livesänd Badminton

 

Följ oss i sociala medier 

Facebook logo Instagram


Badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

SM 2020 logga hemsidan

 Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link