Hoppa till sidans innehåll

Storslam för IK Hephata i badminton-SM för döva

12 MAJ 2019 16:03
26 spelare från fem klubbar runtom i landet samlades för några veckor sedan i Enskede Rackethall för att göra upp om medaljerna i badminton-SM för döva.
  • Uppdaterad: 12 MAJ 2019 16:03

Bilden ovan visar några av SM-medaljörerna. Foto: Svenska Dövidrottsförbundet

Arrangörsklubben IK Hephata dominerade mästerskapet såväl i startfält som resultatlistor. Klubbens spelare Fatima Tebibel och Niklas Wanjura vann guld i samtliga klasser de ställde upp i – singel, dubbel och i mixed, där de bildade par. I år var det en extra stor bedrift med tanke på att deltagandet och motståndet var bättre än på länge. Det pressade spelschemat under lördagen med grupp- och slutspelmatcher medförde dock att de flesta var slitna när kampen om medaljer inleddes.

I damernas final i singel blev det klubbderby där Fatima besegrade Touria Borén i en välspelad och sevärd match. Hepatisterna Moa Gärdenfors och Sara Domström tog brons. I herrarnas final kunde storfavoriten Niklas relativt enkelt avfärda Åke Malmheim, IK Virtus i två raka set. Även om det inte räckte hela vägen fram så imponerade Åke under tävlingarna med sin fina teknik. Bronset togs av SM-debutanten Sabahudin Jusic, SK Lundia och Thomas Ljungberg, IF Nerike.

I damernas dubbel var det spelformen alla mot alla. Fatima och Touria drog det längsta strået efter att ha spelat en mycket jämn klubbderbymatch mot Moa och Frida Oxelmark. Spännande värre! I herrarnas dubbel stötte Hephata lite oväntat på motgångar då Åke och Sabahudin besegrade Niklas och Ludvig Ahlström i gruppspelet och badmintonlegendaren Janne Ågren och Emil Karmgård i seminfinalen. Trots förlusten i gruppspelet lyckades Niklas och Ludvig få ordning på spelet och gå vidare till final och där ta revansch på Åke och Sabahudin. Duon försvarade därmed fjolårets guld i herrdubbeln. I mixedklassen kom hela åtta lag till spel. Dominanterna Fatima och Niklas besegrade i finalen det äkta paret Thomas och Jenny Ljungberg överraskande enkelt. IK Hephata vann vandringspokalen för sjunde året i rad!

Fullständig resultatlista finns på: http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/…/winners.asp…

Ett stort tack till den stora publik som kom till hallen för att heja, och ett extra stort tack till funktionärerna som gjorde att tävlingarna kunde genomföras på ett bra sätt.

Nästa år spelas SM i Örebro.

Text: Ludvig Ahlström

 

Skribent: Åsa Strindlund
Epost: Adressen Gömd

Se livesänd Badminton

 

Följ oss i sociala medier 

Facebook logo Instagram


Badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

SM 2020 logga hemsidan

 Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link