Hoppa till sidans innehåll

Spännande badmintonturnering väntar i European Games

23 JUN 2019 16:26
Under nio dagar i slutet av juni genomförs European Games i Minsk. Detta europeiska ”mini-OS” har femton olika sporter på programmet. Badmintonturneringen har ett mycket starkt startfält och avgörs mellan den 24-30 juni.
  • Uppdaterad: 23 JUN 2019 16:26

Foto: Anna Bernholm (judo) var svensk fanbärare under invigningen.

Invigningen av historiens andra European Games hölls fredagen den 21 juni på Dinamo Stadion i Minsk. Bland de sporter som är med i denna upplaga av European Games märks bland annat cykling, gymnastik, bordtennis, friidrott, brottning och badminton. Den svenska truppen består av totalt 48 aktiva, varav tre badmintonspelare. Felix Burestedt tävlar i herrsingel och Johanna Magnusson/Emma Karlsson i damdubbel.

Startfältet ser på förhand starkt ut och i samtliga kategorier kommer många av de allra bästa europeiska spelarna att delta och badmintontävlingen får därmed något av inofficiell EM-status. Till spel kommer exempelvis danska toppspelarna Mia Blichfeldt och Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen samt engelska paret Chris Adcock/Gabrielle Adcock.

Turneringen, som avgörs i arean Falcon Club, inleds med ett gruppspel där spelarna får möta tre olika motståndare. För att gå vidare till åttondelsfinal (herrsingel) eller kvartfinal (damdubbel) gäller det att komma sämst tvåa i sin grupp.

Felix Burestedt inleder måndagen den 24 juni (ca kl 17.30) mot
Artem Pochtarov från Ukraina. Det blir det första mötet mellan de två spelarena. 

Även Johanna och Emma börjar på måndag (ca kl 13.00) och får då ta sig an en tuff motståndare, i form av det ryska paret Bolotova/Davletova som är rankade på plats 23 i världen. De tre tidigare mötena mellan paren har slutat med rysk seger. Emma och Johanna får därefter möta ett par från Ukraina följt av ett par från Italien.

Under hela turneringen kommer Johanna och Emma rapportera sina upplevelser från European Games på Badminton Swedens Instagram: 
https://www.instagram.com/badmintonsweden/?hl=sv

Spelschema och resultat: EUROPEANGAMES

Skribent: Johan Lundberg
Epost: This is a mailto link

Facebook logo

Twitter logoInstagram

 

 

Streaming av badminton
 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium


Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Se all info