Hoppa till sidans innehåll

Slutrapport från U17-landslagslägret

2017-08-06 09:31
U17-förbundskaptenerna Kristin Evernäs, Larry Li och Mathias Wigardt ger en sammanfattning av veckans landslagsläger.
  • Uppdaterad: 2018-02-04 17:09

Efter ett tufft sista träningspass med mångbollsövningar är lägerveckan nu slut för U17. Trollhättan har varit en fantastisk arrangör för lägret och stort tack till alla som hjälpte till med mat och transport till/från tågstationen.

Vi tränare är väldigt nöjda över den koncentration och intensitet som spelarna visat upp över hela lägerveckan. Självklart är det svårt och man kanske inte är på topp vartenda pass, men samtliga spelare har verkligen kämpat allt de kan. Inriktningen för de olika passen har sitt ursprung i de lärdomar FKU17 dragit framförallt från 6-nationers i våras om varför vi tappar matcher jämtemot de andra länderna. Nu väntar en höst med flera intressanta tävlingar såsom Skånskan på hemmaplan, Danish Junior Cup och självklart höjdpunkten i höst, U17-EM. Förhoppningsvis kan hela laget visa tecken på förbättring inom de taktiska områden som tagits upp på lägret.

Spelarna fick under veckan även genomföra fys- och rörlighetstester. Alla spelare fick med sig hem tips och övningar kring styrke- och rörlighetsträning. Vi hoppas vikten av detta sprids till alla klubbar och spelare i hela Sverige. Även om det är stora tävlingar och prestige i höst som DJC och EM är ungdomslandslagens mål i främsta hand att fostra och utveckla spelare så att det kan nå internationell elit på seniornivå.

Därmed är det fruktansvärt viktigt att kunna genomföra träningsveckan/träningsperioder ordentligt med kvalité och inte behöva stå över pass på grund av skador. En klar majoritet av alla skador som uppstår är överbelastningsskador, generellt på grund av att det har varit för mycket ren badmintonträning/spelande i förhållande till styrketräning och rörlighetsträning. Vi hoppas inför nästa säsong och framtida säsonger att alla (landslags och icke landslags) spelare kan genomföra hela badmintonsäsongen utan skadeuppehåll eller regelbundet avbryta träningar på grund av skadekänningar.

Skribent: Kristin Evernäs, Larry Li och Mathias Wigardt

BadmintonTV


Facebook logoTwitter logoInstagram

 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium

Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info