Hoppa till sidans innehåll

Silly season: Heta danskar förstärker Svenska Badmintonligan

04 JUL 2018 16:50
Trenden med att stärka upp laget med danskar tycks fortsätta inför nästa säsong av Svenska Badmintonligan. Med flera månader kvar till säsongspremiär har ett flertal lag redan skrivit kontrakt med meriterade danskar.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2018 17:07

Bild: Julie Dawall Jakobsen under Swedish Open i Lund. Foto: Torbjörn Jansson.

Svenska Badmintonligan 2018/2019 kommer att innehålla både nya och mer välbekanta danskar. När truppbyggena börjar ta form är det tydligt att danskarna kommit för att stanna.

Kanske allra hetaste av de nya namn som hunnit presenteras är Julie Dawall Jakobsen i Fyrisfjädern. 17/18 års finalister förstärker med den 20-åriga danskan som i skrivande stund ligger på plats 52 på världsrankingen. Kanske fick Uppsalalaget upp ögonen för Jakobsen under Swedish Open i vintras där hon gick till final i damsingel. I april vann hon även Dutch International. Jakobsen ingår i det danska landslaget och blir för Fyrisfjädern en naturlig ersättare till Mette Poulsen som lämnar.

Fyrisfjädern har även meddelat att de förlängt med Victor Svendsen över nästa säsong.

Tidigare nämnda Mette Poulsen som spelade för Fyrisfjädern förra säsongen får den svenska publiken se ytterligare en säsong. Den 25-åriga danskan har nämligen gjort klart med nykomlingen Påvelund. Poulsen är dansk mästare i damsingel de två senaste åren och vann även bronsmedalj i damsingel på EM 2017. Att den spelintelligenta danskan blir en stor tillgång för nykomlingen råder det inga tvivel om.

Påvelund förstärker med ytterligare en dansk i Frederik Colberg. Från Gentofte i Köpenhamn får PTBK en dubbelspecialist med tunga meriter. Han vann danska mästarskapen i herrdubbel tillsammans med Rasmus Fladberg 2016 och har HD-titlar i US Open, Belgian International och Hungarian International de senaste åren. I mixed har Colberg även en turneringsvinst från 2010 med Mette Poulsen.

Utöver nyförvärven har Påvelund även förlängt med ytterligare tre danskar: Christian Lind Thomsen, Joshua Eipe och den unge Line Christophersen som alla var med och tog Påvelund upp i Badmintonligan.

I Trollhättan har man inte heller legat på latsidan sedan säsongen tog slut. Efter att ha förlängt med den danska duon Sara Lundgaard och Nikolaj Overgaard så har klubben även knutit till sig de danska talangerna Daniel Lundgaard, 18, från Vaerlöse och Sophia Grundtvig, 17, från Skovshoved.

Daniel Lundgaard är en stark dubbelspelare som tränarstaben i TBF ser fram emot att jobba med.

− Vi har lyckats få en av Danmarks mest lovande dubbel/mixed-spelare till TBF. En blivande världsspelare. Han kommer bjuda på fantastiska matcher för TBF, säger Jesper Olsson i Trollhättans tränartrio till TBF:s hemsida.

Sophia Grundtvig vann i våras EM-guld för U17-spelare och har tidigare singel- och dubbelsegrar i 6 Nations.

Den 15 augusti är sista datum för klubbarna i Svenska Badmintonligan att registrera spelare. Följ nyhetsflödet på Badminton Sweden för att få fler uppdateringar om övergångar och nyförvärv inför säsongen 2018/2019.

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Facebook logo

Twitter logoInstagram

 

 

Streaming av badminton
 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium


Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Se all info