Hoppa till sidans innehåll

Shuttle Time-utbildning i Trelleborg

14 MAR 2018 09:00
Fjorton deltagare var på plats då det bjöds Shuttle Time-kurs i Trelleborg. En stor del av gruppen var föräldrar till spelande barn som nu fått en större förståelse för sporten.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2018 17:08

Lördag 3 mars höll BMK Drive i samarbete med Badminton Sweden en Shuttle Time-utbildning i Köpingeskolans gymnastikhall. Fjorton deltagare gick heldagskursen under ledning av Patrik Lundqvist och Kasper Wirth. Det var en grupp med blandade förkunskaper.

- En stor del av dem hade inga egna erfarenheter av att ha spelat badminton och var föräldrar till barn som de nu skulle börja träna, berättar kursledarna.

Eftersom många inte hade spelat badminton i någon större utsträckning så lades fokus på att lära ut grunder, både inom teknik och inom ledarskap.

Efter många timmar i hallen kunde kursledarna Patrik och Kasper runda av dagen med nöjda miner.

- Vi var väldigt nöjda med utbildningen och det känns som att deltagarna nu har en mycket bättre chans att lyckas i rollen som tränare tack vare materialet i Shuttle Time.

Shuttle Time är Badminton World Federations globala lektionskoncept avsett för skolidrott men som även är mycket användbart i föreningars badmintonskolegrupper.

Läs mer om Shuttle Time här.

Vill din förening eller distrikt ordna en Shuttle Time-kurs? Genom bidrag från Badminton Europe och Riksidrottsförbundet bekostar vi kursledaren. Kontakta oss!

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Facebook logo

Twitter logoInstagram


Streaming av badminton

 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium


Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 22
E-post: This is a mailto link

Se all info