Hoppa till sidans innehåll

Olivia skrällde i Junior-SM

11 FEB 2018 15:56
Vilken överraskning! Olivia Wänglund, Umeå, skrällde i Junior-SM. Hon vann damsingelfinalen mot Täbys Ashwathi Pillai, som förra helgen tog singelguldet i Senior-SM. – Det är bara glädje just nu, säger Olivia.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2018 17:08

Bilden ovan: Hemmaspelaren Olivia Wänglund (i mitten) blev dubbel guldmedaljör vid Junior-SM i Umeå. Här är hon tillsammans med klubbkompisarna Ronak och Romina Olyaee, som tog brons i damdubbel.

Olivia Wänglund hade en härlig söndag i sin hemmahall i Umeå. Hon blev dubbel guldmedaljör vid Junior-SM. Under finalpasset tog hon först en säker seger i damdubbel ihop med Fyrisfjäderns Tilda Sjöö. Paret var överlägset rätt genom hela turneringen och vann finalen med 21-14, 21-15.

- Tilda och jag kompletterar varandra fint både på och utanför banan. Vi är goda kompisar och det gör att vi är trygga när vi spelar ihop, säger Olivia.

I damsingelfinalen var däremot Olivia Wänglund långt ifrån favorit. Det var i stället självfallet Täbys Ashwathi Pillai, som för bara sju dagar sedan vann singeln vid Senior-SM och som i år slagit sig in i seniorlandslaget.

Men den här dagen var Olivia starkast. Med både kraftfullt och varierat spel manövrerade hon ut Ashwathi och vann med 21-16, 21-14.

- Det hade jag verkligen inte förväntat mig. Men jag är supernöjd med hur jag genomförde finalen. Jag höll mig till min plan och orkade också hela vägen, säger Olivia.

Hon är inte bara framgångsrik i badminton. Olivia är även juniorlandslagspelare i fotboll och representerar Selånger i division 1.

- Jag satsar på båda sporterna och hittills har det gått bra att kombinera, säger hon.

Hur kommer du att fira de båda gulden?

- I kväll ska jag fira lite med några kompisar, och sedan blir det tårta i klubben. Umeå har som tradition att bjuda på tårta när någon har tagit SM-medalj.

Även Tilda Sjöö vann två kategorier. Förutom vinst i damdubbel segrade hon även i en välspelad mixedfinal tillsammans med Skogås Carl Harrbacka. Paret vann JSM i mixed redan förra året, och det märks att de är samspelta.

Båda har också tagit många steg framåt av internationellt matchande, och av tuffa matcher i Svenska badmintonligan (SBL). Carl är en av nyckelspelarna i unga Skogås, och Tilda får mer och mer speltid i Fyrisfjäderns SBL-lag.

Både i herrdubbel och herrsingel blev det oväntade segrare. Just Carl Harrbacka och Adam Gozzi kunde inte upprepa förra årets herrdubbelvinst utan förlorade överraskande mot Oskar Johansson/Melker Zickerman Bexell, Ljungby/Borlänge.

I herrsingel vann Spårvägens Simon Sandholm en tuff final mot Frölundas Johan Bademo. Båda gjorde ett mycket starkt JSM och överraskade positivt gång på gång under turneringen. 

Samtliga finalresultat:

Herrsingel

Simon Sandholm, Spårvägen – Johan Bademo, Västra Frölunda 21-12, 19-21, 21-18

Damsingel

Olivia Wänglund, Umeå - Ashwathi Pillai, Täby 21-16, 21-14

Herrdubbel

Oskar Johansson/Melker Zickerman Bexell, Ljungby/Borlänge - Adam Gozzi/Carl Harrbacka, Fyrisfjädern/Skogås 21-18, 21-19

Damdubbel

Tilda Sjöö/Olivia Wänglund, Fyrisfjädern/Umeå - Lydia Demetriades/Malena Norrman, Halmstad/Stinget 21-14, 21-15

Mixeddubel

Carl Harrbacka/Tilda Sjöö, Skogås/Fyrisfjädern - Daniel Collin/Ellen Skott, Spårvägen

22-20 , 15-21, 21-10

Här hittar du lottningarna och resultaten vid U19-SM 

Skribent: Jonathan Falck
Epost: Adressen Gömd

Facebook logo

Twitter logoInstagram

 

 

Streaming av badminton
 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium


Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Se all info