Hoppa till sidans innehåll

Ny stödlinje från RF och Bris

2017-11-14 13:38
För att bidra till en bättre och tryggare idrottsmiljö för barn och ungdomar har Riksidrottsförbundet tillsammans med Bris öppnat en ny stödlinje som idrottsledare kan ringa. Stödlinjen har nummer 077-44 000 42.
  • Uppdaterad: 2018-08-23 17:08

Telefonlinjen riktar sig till tränare och ledare inom ungdomsidrotten. Dit kan såväl ideellt engagerade som anställda inom idrotten ringa för att prata om de känner oro kring ett barn.

– Det är självklart för oss att informera om denna möjlighet till våra föreningar. Både på hemsida och i sociala medier men även i våra utbildningar och våra övriga träffar, säger Badminton Swedens förbundschef Tomas Sandö Brandt.

Sedan tidigare har Bris haft en vuxenlinje dit idrottsledare kunnat vända sig. Men med en särskilt linje för idrottsrörelsen kommer det att bli tydligare att det finns stöd att få.

Telefonlinjen med nummer 077-44 000 42 är öppen vardagar klockan 9-12 och det är Bris kuratorer som besvarar samtalen.

– Till stödlinjen kan idrottsledare, tränare, ungdomsledare och andra som är engagerade inom idrotten ringa för att prata om oro kring ett barn. Syftet är att den som ringer ska få stöd, vägledning och information om hur hen kan bidra till att förändra barnets situation till det bättre, säger Bris generalsekreterare Magnus Jägerskog till RF:s hemsida.

Satsningen på en ny stödlinje är en del av projektet ”Nyanlända barn, idrott och inkludering” och det kommer till en början att ha särskilt fokus på att hjälpa ledare som möter nyanlända barn och ungdomar. Ibland kan det innebära nya utmaningar att möta barn och unga med trauma eller erfarenheter av flykt. För att klara det krävs ett professionellt och strukturerat stöd.

Stödlinjen är bara en av flera insatser där idrottsrörelsen jobbar med just nu.

– Tillsammans kommer samtliga delar att stärka idrottsrörelsen och bidra till en bättre och tryggare idrott för barn och unga. Jag hoppas att idrottsledare som vill ha stöd kring svåra frågor eller känner oro verkligen använder linjen och den kompetens som Bris har, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Bild: RF

Läs mer om stödlinjen här.

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Facebook logo

Twitter logoInstagram


Streaming av badminton

 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium


Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 22
E-post: This is a mailto link

Se all info