Hoppa till sidans innehåll

Lyckat landslagsläger för U17

06 AUG 2018 14:05
Kristin Evernäs, förbundskapten för U17, är mycket nöjd med förra veckans landslagsläger i Trollhättan. Här sammanfattar hon lägret, berättar om träningsfokus och planeringen framöver.
  • Uppdaterad: 27 AUG 2018 10:23

Bilden ovan: U17-spelarna på landslagslägret i Innovatumhallen i Trollhättan.

Den gångna veckan hölls vårt årliga landslagsläger för U17 i Innovatumhallen i Trollhättan. Det har varit grym service av TBF där vi haft tillgång till badmintonbanor, gym, god mat och övernattning. Jesper Olsson och Stay Active har även hjälpt oss med fystester under veckan vilket uppskattas mycket. Stort tack till TBF för all hjälp.

Under träningspassen har vi lagt fokus på flera områden som vi sett att vi behöver utvecklas i när vi mött internationellt motstånd. Defensiv och offensiv i både singel och dubbel samt neutralt spel i singel är det som vi arbetat med mest. Vi har även genomfört de fystester enligt fysprofilen som förbundet rekommenderar. Väldigt bra för spelarna och även FK att få ett kvitto på hur man ligger till vad gäller styrka, rörlighet och kondition.

Vi har även gått igenom IUP som innehåller målsättningar, träningsplaneringar, utvecklingsområden samt tävlingsplanering som varje enskild spelare kommer att arbeta med för att nå både sina kortsiktiga och långsiktiga mål. Spelarna har gjort grymt bra ifrån sig och vi har lyckats med att hålla uppe kvalitet och nivå under i stort sett samtliga pass.

Vi har också pratat och arbetat mycket med spelarna att pusha och ge feedback till varandra under träningspassen för att skapa bra kvalitet under alla övningar. Viktigt att ta med detta hem till klubbträningarna framöver! 

Det är kul att se hur spelarna har utvecklats sen i våras och det är också ett bra tillfälle att lära känna spelarna lite mer innan säsongen. Det är en del spelare som nu tar klivet upp till U17 som jag inte känner lika väl ännu så det har varit nyttigt med ett läger innan tävlingssäsongen startar.

Nästa säsong blir lite av en mellansäsong där U17 varken har 6-nationers, DJC lagspel eller mästerskap. Under hösten är det två BEC-tävlingar som vi kommer att åka på tillsammans och förhoppningsvis blir det ännu fler under våren. Nästa stora mål är EM för U17 som spelas hösten 2019. Dock är exakt datum och plats ännu ej bestämt.

En fördel för spelarna är att de kan göra en lite mer långsiktig träningsplanering och spela flertalet internationella tävlingar där de har möjlighet att göra bra resultat och visa framfötterna inför en stundande EM-uttagning och förhoppningsvis EM för så många spelare som möjligt.

Ett stort tack till Larry Li och Erik Bojesson som har hjälpt till som tränare under lägret! 

Jag ser verkligen fram emot kommande säsong och få möjligheten att se spelarnas utveckling.

Kristin Evernäs, FKU17

********************************

Vill du läsa mer om landslagslägret i Trollhättan för U17-spelarna, och se mer bilder? Gå då in på förbundets Facebook  och Instagram. Där hittar du mer material.

Skribent: Kristin Evernäs/Jonathan Falck
Epost: Adressen Gömd

Facebook logo

Twitter logoInstagram

 

 

Streaming av badminton
 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium


Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Se all info