Hoppa till sidans innehåll

Landslaget på träningsläger i Asien

23 JUL 2019 21:08
En stor del av landslagstruppen packar nu resväskorna. Mål: Singapore, där de svenska toppspelarna ska träna med det singaporianska landslaget. – Det är nyttigt att lära av andra, säger Sveriges förbundskapten Andrew Smith.
  • Uppdaterad: 23 JUL 2019 21:08

Bilden ovan: Singapore är platsen för det svenska landslagets träningsläger ihop med det singaporianska landslaget.

Det är en rejäl satsning som landslaget gör. Under två veckor, från den 26 juli till den 9 augusti, ska spelarna träna i Singapore, på deras nationella center. Följande seniorlandslagsspelare åker med till Singapore:

Emma Karlsson, Johanna Magnusson, Moa Sjöö, Tilda Sjöö, Felix Burestedt, Melker Z-Bexell, Adam Gozzi, Carl Harrbacka, Jacob Nilsson och Andy Tsai. Dessutom deltar de båda ungdomslandslagsspelarna Edith Urell (U17) och Cecilia Wang (U19). 

Saknas av landslagsspelarna gör Klara Johansson, Clara Nistad, Ashwathi Pillai, Colin Hammarberg och Albin Hjelm.

Edith Urell och Cecilia Wang får sin resa betald av Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och projektet Talang 22 som de båda deltar i. De andra tio spelarna betalar häften av sin resa själv, medan förbundet står för hälften.

Andrew Smith är förstås med på resan, och kommer att leda träningen på plats tillsammans med de singaporianska landslagstränarna.

Hur kommer det sig att ni har valt just Singapore?

– När jag själv spelade tränade jag en hel del där, så jag vet att det är en mycket god träningsmiljö, berättar Andrew. Jag är verkligen glad över att vi har fått den här möjligheten till samträning och sparring.

Badminton är en av de främsta sporterna i Singapore. Landslaget kryddas också av en hel del mycket goda spelare från Kina och Indonesien som valt att flytta till Singapore.

– Som landslag är de lite bättre än vi, säger Andrew Smith. De har två-tre singelspelare som är framstående, liksom flera goda dubbel- och mixedpar. Det blir mycket bra och utvecklande motstånd för våra bästa spelare.

– Singapore har också många bra ungdomsspelare, perfekt för Edith och Cecilia att sparra emot. Över huvud taget tror jag att träningsmiljön och sparringen kommer att passa våra spelare.

För många av de svenska spelarna är det första gången de är i Asien och får uppleva asiatisk träning.

– Jag är övertygad om att det blir oerhört nyttigt för våra spelare att få känna på asiatisk träning. Den är tuff både fysiskt och mentalt, säger Andrew Smith.

Vilka är de främsta målen med resan och träningslägret?

– Ett mål är att våra spelare ska komma lite ur sin ”svenska bubbla”, sin invanda ”komfortzon”. Det är nyttig och inspirerande att se hur andra tränar. Jag hoppas också att den tuffa träningen ska utveckla dem mentalt, vilket är viktigt. Jag vill att de ska ta för sig mer, inte vara så försiktiga. De behöver bli tuffare mentalt, precis som fysiskt.

Kan lägret i Singapore vara starten på ett mer regelbundet samarbete?

– Jag hoppas det. Jag skulle önska att singaporianska spelare kan gästa oss på centret i Uppsala och att vi ska kunna återvända till Singapore. Den här typen av samträning och god sparring tror jag betyder mycket för att utveckla våra bästa spelare och få dem att ta ytterligare steg framåt, säger Andrew Smith.

Vill ni följa de svenska spelarna under träningslägret i Singapore? Håll då koll på Badminton Swedens Instagram. Där kommer kontinuerliga rapporter under lägrets gång. 

Skribent: Jonathan Falck
Epost: Adressen Gömd

Facebook logo

Twitter logoInstagram

 

 

Streaming av badminton
 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium

SM 2020 logga hemsidan

Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Se all info