Hoppa till sidans innehåll

Knapp förlust för Emma/Johanna

06 MAR 2019 23:38
Emma Karlsson/Johanna Magnusson gjorde en klart godkänd debut i All England. De föll i två mycket jämna set – 19-21, 19-21 – mot det starka franska paret Emelie Lefel/Anne Tran.
  • Uppdaterad: 06 MAR 2019 23:38

Onsdagen blev en lång dags färd mot spel för Emma Karlsson och Johanna Magnusson. Först kl 22.15 var det dags för deras match i den stora arenan i Birmingham.

Motståndare var Emelie Lefel/Anne Tran, rankade på plats 20 i världen och plats 4 i Europa.

Paren har mötts två gånger tidigare under säsongen och då har det franska paret vunnit relativt enkelt: 21-13, 21-13 i Czech Open och 21-8, 21-12 i Dutch Open.

Matchen i All England blev annorlunda. Emma och Johanna visade ingen nervositet, spelade klart bättre, rörde sig väl, var offensiva och var hela tiden väl med i matchen. I första set följdes paren åt i princip hela tiden.

Strax efter mitten av första set gjorde Emma/Johanna ett litet ryck och tog ledningen med 17-15. I den här delen av matchen fick Emma god utdelning på sina hårda och varierade smashar och Johanna detsamma på vassa skurna drop och fina undanläggningar.

Tyvärr kunde de dock inte hålla i samma spel i slutet av setet, utan gjorde några misstag. Det betydde fem raka förlustbollar, och trots att de sedan räddade två setbollar tappade de till slut setet med 19-21.

I andra set var spelet än bättre från båda paren. Emma/Johanna spelade mycket väl särskilt i mitten av setet och tog ledningen med 14-11. De ledde också med 18-17 innan fransyskorna återigen gick förbi. Ny setförlust med 19-21 för Emma/Johanna.

- De håller spelet uppe på en bra nivå, och gör den absolut jämnaste matchen hittills mot Leifel/Tran. Det känns som om det var väldigt lite som hade behövts för en vinst, säger Jonas Herrgårdh, förbundets sportchef.

Han tycker att det svenska paret framför allt lyckades med det offensiva spelet.

– Emma/Johanna lyckades hålla ned bollen, vilket betydde att de dominerade många bollar och att det franska paret inte kom åt med smashen, säger han.

– Tråkigt nog sjönk Emmas och Johannas spelnivå lite i slutet på båda seten, och därför tappade de den mycket jämna matchen.

Här kan ni följa alla resultat i årets All England.

Vill du följa All England i direktsändning? Gå då in på Viafree. Kanalen visar tävlingen från onsdag till söndag.

Det går också att följa tävlingen via BWF:s sändning på Youtube.

Skribent: Jonathan Falck
Epost: Adressen Gömd

Facebook logo

Twitter logoInstagram

 

 

Streaming av badminton
 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium


Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Se all info