Hoppa till sidans innehåll

Fyrisfjädern utmanar Europas topplag

2017-06-16 12:00
Europacupen för klubblag står för dörren och i år är Fyrisfjädern tillbaka i turneringen efter många års frånvaro.
  • Uppdaterad: 2018-02-04 17:09

Bild: Fyrisfjädern firar SM-guldet 2017. Foto: Torbjörn Jansson.

European Club Championships där Europas bästa klubblag gör upp om titeln pågår 20-24 juni i Milano. Fyrisfjädern är som svenska mästare lottade i grupp 1. Där ställs de mot titelförsvarande Issy Les Moulineaux från Frankrike och schweiziska mästarna Team Argovia.

− Det blir väldigt kul. Vi har visat att vi är bäst i Sverige flera år nu och det här blir en värdemätare för oss. Det är en del i att vi vill utvecklas som klubb och organisation, det är en ny utmaning för oss, säger Peter Kapetz, lagledare i Fyrisfjädern.

Uppsalalaget får ett tufft uppdrag mot framförallt Issy Les Moulineaux som är toppseedade i turneringen. En andraplats i gruppen med tre lag räcker dock för avancemang till kvartsfinalerna.

− Schweizarna har ett lag som vi på pappret ska slå. Det franska laget däremot har ett väldigt bra lag, framförallt på damsidan. Där måste vi verkligen spela på topp om vi ska kunna slå dem, säger Peter Kapetz.

Fransmännen är dock något försvagade då stjärnspelaren Gaetan Mittleheisser inte finns med på grund av skada. Dessvärre för Fyrisfjädern dras även de med skadebekymmer då Henri Hurskainen har problem med ett knä.

− Henri kommer med all sannolikhet inte till spel. Han vred till ett knä när han var nere i Thailand och tävlade. Mattias Borg ersätter honom i herrsingelspelet, säger Peter Kapetz.

Senast ett svenskt lag deltog i turneringen var 2005, då var det Täby som försvarade de svenska färgerna. När Fyrisfjädern nu återigen går in i turneringen så är det med en hög målsättning.

− Jag tycker att vi har en bra medaljchans. Om allt stämmer, vi presterat bra och har flytet på vår sida tror jag till och med att vi kan vara med och slåss om guldet, säger Peter Kapetz.

I början på 2000-talet tog sig Fyrisfjädern till 4 (!) raka finaler men de har aldrig lyckats vinna turneringen.

Europacupen är uppdelad i fyra grupper med fyra lag i varje, förutom grupp 1 där Fyrisfjädern ingår som enbart innehåller tre lag. Gruppspelet avgörs tisdag-torsdag och sedan tar slutspelet vid.

Förstaseedade Issy Les Moulineaux får ses som favoriter tillsammans med seedade ryska mästarna Primorye Vladivostok (2), franska BC Chambly Oise (3) och spanska mästarna Recreativo les La Orden (4).

 

Fyrisfjäderns matcher i gruppspelet:

21 juni: Team Argovia – Fyrisfjädern              kl. 18 (lokal tid)

22 juni: Issy Les Moulineaux – Fyrisfjädern   kl. 14 (lokal tid)

 

Läs mer om tävlingen här

Följ resultaten här

Här hittar du en historisk översikt över Europacupen

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

BadmintonTV


Facebook logoTwitter logoInstagram

 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium

Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info