Hoppa till sidans innehåll

En lång dags färd mot semifinal

02 FEB 2019 21:44
Badmintondagen i Sundsvalls sporthall slutade som den började, med mixed. Där, precis som i övriga klasser levererade de på förhand tippade namnen. Inga större överraskningar under dagens spel. Nu väntar morgondagens medaljfördelning. Start 10.00.
  • Uppdaterad: 02 FEB 2019 21:44

I samtliga fem klasser finns alltså de på förhand nämnda namnen kvar i spel. En favorit föll dock i dagens hetaste match. Singeln mellan fjolårssegraren Gabriel Ulldahl, Umeå och landslagsmannen Jacob Nilsson, Aura blev så tät som väntat och ingen ville förlora vilket ledde till en bitvis grinig stämning. Ulldahl visade återigen sin förmåga att leverera på SM och vann övertygande i tredje set.

Henri Hurskainen fortsatte sin väg tillbaka men spelade bara dubbel i SM. Där tog det stopp mot mångfaldige vinnaren Richard Eidestedt i par med Andi Tandaputra.

Bland damerna tog sig Ashwathi Pillai till semi i både dubbel och singel utan att förta sig. Även Johanna Magnusson är vidare i båda dessa klasser och nu ställs de mot varandra i semi. I den andra semin spelar Malena Norrman mot Rebecca Kuhl. Inte heller de har förlorat något set på väg mot semifinalen. Kan någon förlänga sin svit?

I mixedklassen är det hela fem spelare som har två matcher att fokusera på redan söndag förmiddag. Hermansah och Clara Nistad dubblerar med singel respektive dubbel liksom Melker Z Bexell och och Tilda Sjöö som båda spelar dubbel också. Dessutom har vi Malena Norrman som även spelar singel. Det blir fullt upp!

 

Alla resultat från lördagens spel hittar du via den här länken

Följ allt kul som händer på Badminton Swedens Instagramkonto

På Badminton Swedens Facebooksida finns massor av fina bilder från dagens spel av Torbjörn Jansson

Skribent: Johan Sandler
Epost: Adressen Gömd

Facebook logo

Twitter logoInstagram

 

 

Streaming av badminton
 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium


Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Se all info