Hoppa till sidans innehåll

EM-kval: Sverige föll mot starkt Tyskland

09 DEC 2018 19:41
Sverige utmanade gruppfavoriten Tyskland om en plats i EM-slutspelet nästa år men föll till slut med 1-4. Den svenska delsegern stod Jakob Nilsson för.
  • Uppdaterad: 09 DEC 2018 19:41

Det svenska laget gjorde vad de skulle och besegrade Österrike och Slovenien med stora siffror under de inledande matcherna i EM-kvalet. Under söndagen väntade den stora utmaningen i form av hemmanationen och gruppfavoriten Tyskland. Det unga svenska laget stod upp bra men vägde till slut något för lätt mot tyskarna.

Det svenska mixeddubbelparet Tilda Sjöö och Melker Z-Bexell inledde mot det tyska paret Isabel Herttrich/Mark Lamsfuss. Tyskarna, med betydligt högre ranking, blev en tuff motståndare för de svenska juniorspelarna. Slutsiffrorna blev till slut 21-11, 21-13 för det tyska paret. 

Jacob Nilsson spelade herrsingeln och höll liv i matchen. Nilsson behövde bara en knapp halvtimme för att besegra Alexander Roovers i två set, 21-16, 21-13.

I damsingeln fick ytterligare en svensk U19-spelare i Ashwathi Pillai chansen. Hon ställdes dock mot en knepig motståndare i Yvonne Li. Även här skiljde det flera hundra positioner på världsrankingen och tyskan vann två raka set.

Richard Eidestedt/Adam Gozzi ställdes mot Mark Lamsfuss/Marvin Emil Seidel i herrdubbeln. De svenska herrarna gjorde sitt yttersta men hade svårt att svara på tyskarnas vapen. Det blev 2-0 i sett till Lamsfuss/Seidel och därmed var matchen bärgad för tyskarna som gick upp till 3-1.

I den avslutande damdubbeln utmanade Johanna Magnusson/Emma Karlsson det tyska paret Linda Efler/Isabel Herttrich. Matchen fick avgöras i skiljeset och svenskorna var länge med i matchen. Tyskorna visade sig dock starkast i slutändan då segerbollen till 21-18 slogs in.

Tyskland vann därmed matchen med 4-1 och tar sig till mixade lag-EM:s slutspel i februari 2019. Sverige slutade som grupptvåa och missar alltså slutspelet.

Länk till gruppen och resultat: EMTEAM

Sveriges trupp till EM-kvalet bestod av:

Clara Nistad (Täby), Johanna Magnusson (Aura), Emma Karlsson (Aura), Ashwathi Pillai (Täby), Tilda Sjöö (Fyrisfjädern), Albin Hjelm (IFK Umeå), Jacob Nilsson (Aura), Richard Eidestedt (Fyrisfjädern), Melker Z-Bexell (Fyrisfjädern), Adam Gozzi (Fyrisfjädern).

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Facebook logo

Twitter logoInstagram

 

 

Streaming av badminton
 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium


Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Se all info