Hoppa till sidans innehåll

Distriktsläger och tränarutbildning i Norrbotten

2017-11-09 17:46
Det har varit gott om aktivitet i Norrbottens Badmintonförbund de senaste veckorna. Tidigare i oktober anordnades ett badmintonläger för länets ungdomar och under sista helgen för månaden hölls en ABC-utbildning.
  • Uppdaterad: 2018-08-23 17:08

Vid ungdomslägret 13-15 oktober deltog totalt 16 spelare från BMK Fjädern (Kiruna), Piteå BMK, Luleå BMK, Arvidsjaur BMK och BMK Orion (Boden) i åldrarna 11-17 år. Lägret pågick två och en halv dag och leddes av Peter Granberg som är ordförande för Norrbottens Badmintonförbund och utbildare för Badminton Sweden.

− Vi har inte haft så många läger tidigare och vi i Norrbottens förbund har nu tagit tag i att försäka anordna det återkommande. Nu var det ett läger för att samla ungdomarna, ge dem lite annan träning, nya idéer och inspriration, säger Peter Granberg.

Denna gång var det ett läger med en blandning av spelare. Tanken är att på sikt kunna ha ett breddläger och ett elitläger berättar Peter Granberg.

Distriktslägret hölls i orten Sävast mellan Luleå och Boden. Peter Granberg var mycket nöjd med hela arrangemanget.

− Jag tror att ungdomarna tyckte det var bra. Att vi lade lägret i den regionen beror på att det är fler spelare nedåt i länet. Det var också en jättebra anläggning med allt i samma byggnad, säger Peter.

Distriktslägret följdes upp av en ABC-utbildning sista lördagen i oktober. Återigen var platsen Sävast och utbildningsledare var Peter Granberg. Kursen lockade tolv deltagare fördelat på både spelare och föräldrar från Luleå, Arvidsjaur, Piteå och Boden.

− Även på utbildningssidan behöver vi få igång fler aktiviteter och detta var Norrbottens första ABC-utbildning. Det fylls på med nya förmågor hela tiden och det gäller att hitta ungdomar och föräldrar som vill leda grupper och lära ut. Det är otroligt viktigt att spelarna lär sig teknik i ung ålder, sen blir det allt svårare att ta till sig, säger Peter.

Härnäst planeras ytterligare en ABC-utbildning i Kiruna innan årsskiftet. På sikt vill Norrbottens Badmintonförbund få till återkommande distriktsläger och även fler utbildningar.

Läs mer om Badminton ABC här.

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Facebook logo

Twitter logoInstagram


Streaming av badminton

 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium


Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 22
E-post: This is a mailto link

Se all info