Hoppa till sidans innehåll

Ungdoms-OS - guld till Ashwathi och Team Alpha

12 OKT 2018 17:57
Ashwathi Pillai och hennes Team Alpha vann lagtävlingen vid ungdoms-OS natten till lördag. Det efter stor dramatik i finalen som pendlade fram och tillbaka hela vägen.
  • Uppdaterad: 12 OKT 2018 17:57

Foto: Ivo Gonzalez for OIS/IOC.

Det blev en jämn och dramatisk final i den mixade lagstafetten där Ashwathi Pillais Team Alpha mötte Team Omega. Ashwathi spelade både mixeddubbel och damdubbel i finalsegern.

Hennes medverkan inleddes med mixed där hon spelade tillsammans med lagets stjärna Lakshya Seb från Indien. Paret gick in i underläge 20-22 och lämnde vidare ställningen 28-33. Ashwathi spelade också damdubbel tillsammans med Jennie Gai (USA). Efter deras match var ställningen 52-55.

Det blev en dramatisk avslutning där lag Alphas till slut vann med bara fyra bollar då slutresultatet blev 110-106.

- När vi vann så rusade hela laget in på banan för att fira tillsammans, alla var så glada. Man visste inte om man skulle skratta eller gråta, säger Ashwathi till SOK efter guldjublet. 

I det vinnande laget ingick även Giovani Toti, Italien, Vannthoun Vath, Kambodja, Maria Deltjev, Bulgarien, Lakshya Sen, Indien, Brian Yang, Kanada, Jennie Gai, USA samt Hasini Nusaka Ambalangodage, Sri Lanka.

- Vi hade kanske inte de bästa spelarna i vårt lag, men vårt lag var otroligt som lag. Det var min coach Boxiao Pan som också var hela lagets coach och han skapade en fantastisk stämning i laget. Jag kände ingen i laget innan jag kom hit till Buenos Aires. Men vilken stämning vi hade i vårt lag. Vi har kämpat tillsammans i tre gruppmatcher, kvartsfinal, semi och final. Jag kommer aldrig att glömma ögonblicket när vi vann, fortsätter Ashwathi.

Ett längre guldreferat från coach Boxiao Pan hittar du här

Här hittar du samtliga resultat

Läs även mer om guldet hos SOK

Så spelas mixad lagstafett:

Samtliga singelspelare vid ungdoms-OS spelar även i lag bestående av åtta spelare med fyra killar och fyra tjejer i varje. Lagen möts i tio matcher där poängen läggs ihop allt eftersom. Det är matcher i singel, dubbel och mixeddubbel. Varje match i ordningen har en fast vinstpoäng att nå upp till. Första matchen går till 11, den andra till 22, den tredje till 33 och så vidare. Har laget förlorat de två första matcherna och ställningen är 22-10 så kan den tredje spelaren fortfarande vända spelet med en lång match så att spelare fyra istället går ut med överläge 22-33. Det första laget som når 110 poäng i den sista matchen vinner.

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Facebook logo

Twitter logoInstagram

 

 

Streaming av badminton
 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium


Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Se all info