Hoppa till sidans innehåll

Swedish Open flyttar till Uppsala

20 JUN 2019 09:52
Efter tre år i Lund flyttar Swedish Open till IFU-Arena i Uppsala.
– Swedish Open är svensk badmintons stora samlingsplats. Vi tror att tävlingen kan utvecklas vidare i Uppsala, säger Svenska Badmintonförbundets styrelseordförande Tommy Theorin.
  • Uppdaterad: 20 JUN 2019 09:52

Under våren har Badminton Sweden fört diskussioner med olika parter kring var Swedish Open 2020 ska arrangeras. Till slut landade det i ett beslut att flytta tävlingen till Uppsala.

– Det starka engagemang som fanns i Uppsala vägde tungt när vi skulle bestämma var tävlingen skulle hamna, säger Tommy Theorin.

Nytt för nästa år är att tävlingen blir ett samarrangemang mellan Badminton Sweden, IFU Arena och Arenahotellet, där parterna både delar på risken och eventuella vinster.

Detta ser Stefan Sjöö, projektledare för Swedish Open 2020, flera fördelar med.

–  Den ekonomiska risken för Badminton Sweden minskar när man är en av tre parter som tillsammans står för arrangemanget.

Hittills finns en överenskommelse om att köra det nya upplägget under nästa års tävling. Men ambitionen är att konceptet ska fungera så bra att det blir en långsiktig lösning för Swedish Open.

– Genom upplägget hoppas vi få till en långsiktig lösning för Swedish Open, så vi kan ha kvar tävlingen i Sverige, säger Stefan Sjöö.  

Tommy Theorin är nöjd med tre senaste årens arrangemang i Lund som bland annat fått mycket beröm internationellt. Han är nu glad att tävlingen lever vidare fast i en ny tappning.

– Det här är ett väldigt viktig arrangemang att behålla i Sverige. Nu har vi ett nytt koncept som vi är mycket nyfikna på att prova.

Skribent: Johan Lundberg
Epost: This is a mailto link

Facebook logo

Twitter logoInstagram

 

 

Streaming av badminton
 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium


Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Se all info