Hoppa till sidans innehåll

Svenska pallplatser vid Swedish Youth Games

17 SEP 2018 14:04
Årets Swedish Youth Games i Malmö är avklarat. Och det blev en helg med flera svenska framgångar.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2018 14:04

Till helgens Swedish Youth Games i Malmö kom hela 424 spelare från 14 olika länder för att delta. På schemat stod spel för U13-U17 samt även lagspel för U13 och U15.

I de lagtävlingar som inledde helgen så fanns Sverige representerat i både U13 och U15.

I U15-klassen missade Sverige avancemang från gruppspelet efter förluster mot England (2-4), Danmark (1-5) och Nederländerna (2-4).

U13-laget gick desto längre i sin tävling och hamnade tvåa bakom ett danskt lag från Odense. I gruppspelet besegrade Sverige först danska Höjbjerg med 4-3 och vann därefter över Frankrike med klara 5-1. Med dubbla segrar väntade final mot danska Odense som blev en jämn historia. Sverige inledde starkt och gick fram till 2-0. Danskarna kvitterade dock till 2-2 genom vinst i DD och HD. Mixeddubblarna gick sedan åt varsitt håll där danskarna vann den första och Sverige den andra. Golden set fick avgöra och där blev det en ny mixeddubbel som Odense vann med 11-8.

Resultat lagtävling U13

Resultat lagtävling U15

Efter att lagtävlingarna var avgjorda så inleddes de individuella tävlingarna för U13, U15 och U17 där den sistnämnda tävlingen ingår i BEC-Circuit.

Just U17-tävlingen bjöd på riktigt duktiga spelare från olika håll i Europa. Flera svenskar stod för fina insatser, men den riktiga fullträffen stod Jessica Silvennoinen/Edith Urell (Kista/Fyrisfjädern) för. Damdubbelparet gick hela vägen och vann tävlingen efter att ha besegrat det danska paret Clara Løber/Sofie Løth Topp i finalen. Silvennoinen/Urell vann till sist med 21-12, 17-21, 21-12.

Edith Urell, som gör sitt första år i U17-klassen, spelade även fin badminton i singelklassen. Där räckte prestationen till en semifinalplats där hon föll mot den slutliga vinnaren Laura Fløj Thomsen (Danmark).

Bild: Jessica Silvennoinen och Edith Urell.

Resultat U17-tävlingen

Bland U15-spelare var Sofia Reidy från Västra Frölunda den som nådde längst av svenskarna. I damsingel gick hon till semifinal där hon förlorade en jämn tresetare mot engelskan Tashvi Parab som var seedad tvåa.

I U13-tävlingen hade svenska spelare en rad framskjutna placeringar. Allra bäst gick det för Spårvägens Romeo Makboul som spelade sig till två andraplatser. En i herrdubbel med klubbkompisen Frans Tegenmark och en i mixeddubbel med finskan Nella Nyqvist.

Även Isak Erliksson från Täby stod för en riktigt fin insats då han nådde semifinal i herrsingeltävlingen för U13.

Resultat U13- och U15-tävlingen

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Facebook logo

Twitter logoInstagram

 

 

Streaming av badminton
 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium


Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Se all info