Hoppa till sidans innehåll

Rickard utslagen i gruppen

11 MAJ 2018 10:15
Det blev en kort tävling för Rickard Nilsson i Turkiet. Efter en seger och två förluster i gruppspelet var det slutspelat för en besviken Rickard.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2018 17:08

Påvelundsspelaren Rickard Nilsson klev in i Turkish Parabadminton International under onsdagen och mötte redan i första matchen gruppens tuffaste motståndare, 3/4-seedade indiern Lalinakere Yathiraj Suhas. Det blev förlust för Rickard med siffrorna 13-21, 14-21.

- Jag lyckades inte riktigt anpassa mitt spel till förhållandena i hallen. Jag kände att spelet fanns där men det mesta gick ut på längden på grund av otroligt snabba bollar, sa Rickard efter matchen.

Det blev något lättare motstånd i den andra matchen och då fick Rickard även till sitt spel och lyckades vinna med 21-8, 21-11 mot turkiskt motstånd.

- Efter första matchen så visste jag hur snabba bollarna var så jag ändrade spelsätt inför denna matchen. Det funkade mycket bättre och jag gick därifrån segrande.

På torsdagen väntade avgörande match mot Chawarat Kitichokwattana, Thailand. Återigen blev det svårjobbat för Rickard som inte fick flyt i spelet. Thaländaren kunde till sist vinna med 21-14, 21-17.

- Jag försökte ändra taktiken i min sista match, men motståndet var för bra för dagen. Tävlingen tog slut lite tidigare än jag hoppats på och det är en dålig stund i min karriär. Men jag kommer tillbaka starkare, säger Rickard.

Nästa tävlingen för svenskens del blir i juni då Irish International spelas.

Se detaljerade matchresultat från Turkish Parabadminton International här

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Facebook logo

Twitter logoInstagram


Streaming av badminton

 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium


Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 22
E-post: This is a mailto link

Se all info