Hoppa till sidans innehåll

Lite mer om Canada Open

2017-07-16 19:42
Kento Momota från Japan tillbaka direkt i världstoppen efter sin 12 månaders avstängning. I sin första tävling sedan april 2016 och helt utan rankingpoäng och start i kvalet, blev det till slut en finalförlust mot Kanta Tsuneyama i Canada Open.
  • Uppdaterad: 2018-02-04 17:09

Jag har tidigare skrivit om Kento Momota och hans avstängning. Kento blev avstäng för att ha varit på illegala spelklubbar i Japan. Japan har en del statliga tillåtna spelklubbar, men där kan man inte spela alla olika typer av spel. Kento blev av sitt egna förbund avstängd i 12 månader. Detta skedde i april 2016 när Kento var rankad som nr. 2 i världen och ett stort medalj hopp till OS 2016 i Rio. Kento är bara 23 år och kan säkert ha många bra år kvar om han tränar bra och har rätt motivation och inställning.

Nu är Kento tillbaka i tävlandet och det verkar som att han har hållit sig i bra form under avstängningen. Canada Open är hans första tävling. Kento har en jobbig väg tillbaka med att göra resultat i några tävlingar, för att skaffa sig tillräcklig hög ranking, så att han i alla fall får chansen till att kvala in i superserie tävlingarna och få chansen till att möte de bästa.

En annan herrsingel spelare att bli imponerad av är Lee Hyun II, född 1980, alltså 37 år och från Korea. Numera är världsrankingen på nr. 21 men Lee kan fortfarande utmana topp 20 på världsrankingen. Resultat i Canada Open blev en semifinal.

Japan och Korea dominerar finalspelet i tävlingen, men från Europa imponerar en oseedad Kirsty Gilmour från Skottland. Förlust i finalen mot även oseedade Saena Kawakami (19 år), rankad nr. 52 i världen efter en jämn match med 21-19 19-21 18-21.

Man kan verkligen fråga sig hur många unga damsingel spelare Japan kan plocka fram. I Kanada var det tre spelare till i kvartsfinal förutom Kawakami, spelarna var Aya Ohiro (född 1996) och nr. 18 på världsrankingen, samt de lite äldre Sayaka Takahashi och Haruko Suzuki.

Japan har ï damsingel 5 spelare topp 20 på världsrankingen och det är imponerande.

Skribent: Jonas Herrgårdh
Epost: This is a mailto link

BadmintonTV


Facebook logoTwitter logoInstagram

 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium

Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info