Hoppa till sidans innehåll

Danmark favorit i Lag-EM

12 FEB 2019 15:33
Den 13-17 februari spelas Lag-EM för mixade lag i Köpenhamn. Tyvärr utan svenskt deltagande. Men många världsspelare är på plats. Här får du info om hur du kan följa tävlingen.
  • Uppdaterad: 12 FEB 2019 15:33

Bilden ovan: Danmarks Anders Antonsen är en av världens mest formstarka spelare för närvarande. I januari vann han Indonesia Masters med alla toppspelare på plats. Foto: Badminton Photo.

Åtta lag deltar i Lag-EM, som alltid har varit en prestigefylld tävling. Varje match består av fem delmatcher: en i vardera herrsingel, damsingel, herrdubbel, damdubbel och mixeddubbel.

Tävlingen startar med gruppspel. I Grupp 1 spelar Danmark, Frankrike, Holland och Spanien. I Grupp 2 deltar England, Ryssland, Irland och Tyskland. Det var Tyskland som slog ut Sverige i kvalet i höstas.

Gruppspelet startar onsdag den 13/2 kl 14.00. De två bästa lagen i varje grupp går vidare till semifinalspel på lördag den17/2. Finalen spelas söndag den 17/2.

Danmark är förstaseedat och få tror att något av de andra lagen kan rå på hemmanationen, som har världsspelare på varje position. Danmark har vunnit Lag-EM vid de två senaste tillfällena och har totalt 17 Lag-EM-titlar!

I Danmarks lag spelar bland andra Viktor Axelsen, världsmästare 2017, och supertalangen Anders Antonsen, som i januari vann World Tour-turneringen Indonesia Masters. I en stenhård final vann han med 2-1 i set mot den senaste världsmästaren Kento Momota från Japan. I det danska laget finns också mycket starka damsingelspelaren Mia Blichfeldt och dubbel- och mixedspecialisten Christinna Pedersen.

Spanien har i sitt lag Carolina Marin, tre gånger VM-guldmedaljör i damsingel. 2016 tog hon också OS-guld. I England återfinns Chris och Gabrielle Adcock som är ett av världens bästa mixedpar.

Frankrike har också ett jämnt och starkt lag. Här finns bland andra Brice Leverdez som i sina bästa stunder kan vinna singel mot vem som helst.

Har du inte möjlighet att se Lag-EM på plats i Köpenhamn finns det andra sätt att följa tävlingen. Livestreaming från tävlingen hittar du här.

På Badminton Europes Youtubekanal kan du se matcherna i efterhand. Där hittar du också intervjuer med spelare och förbundskaptener.   Här hittar du den.

Lottning och alla resultat hittar du här.

Både Badminton Denmark och Badminton Europe bevakar tävlingen. Så här skriver Badminton Denmark om läget i det danska laget inför tävlingsstarten. Och på Badminton Europes sajt hittar du nyhetsartiklar varje dag om Lag-EM.

Skribent: Jonathan Falck
Epost: Adressen Gömd

Facebook logo

Twitter logoInstagram

 

 

Streaming av badminton
 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium


Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Se all info