Hoppa till sidans innehåll

Ashwathi klarade kvalet

17 JAN 2019 19:54
Ashwathi Pillai klarade kvalet och tog steget in i RSL Swedish Open. Och hon var glad efter två segrar mot danskt motstånd. – Jag är nöjd med helheten och hur jag hanterade pressen, säger hon.
  • Uppdaterad: 17 JAN 2019 19:54

Bilden ovan: Ashwathi Pillai vann två matcher i torsdagens kval till RSL Swedish Open. Foto: Torbjörn Jansson.

Klassen på årets RSL Swedish Open i Lund är god. Därför fick den regerande svenska mästaren Ashwathi Pillai kvala in under torsdagen. Det lyckades hon med efter två segrar. Först 2-1 i set i en tuff match mot Sia Emelie Berg, och sedan klara 2-0 mot Mathilda Haaapanen, både från Danmark. 

– Jag hade svårt att komma in i spelet i första matchen, men det blev bättre efterhand. Andra matchen gick lättare, även om jag kom lite efter i början av andra set. Men sedan fick jag tillbaka mitt fokus och kunde vinna, säger Ashwati. 

På fredagen väntar nu fjärdeseedade japanskan Asuka Takahashi.

– Verkligen kul att gå in i tävlingen, och att på hemmaplan få möta asiatiskt motstånd. Jag ska göra allt för att prestera mitt allra bästa spel, säger Ashwathi.

Förbundskaptenen Andrew Smith var glad över Ashwathis två segrar.

– Hon spelade stabilt i dag och gjorde få misstag. Det är tufft att spela inför hemmapublik men hon hanterade pressen bra, säger han.

– Roligt att hon nu får möta den starka japanskan. Det är en bra erfarenhet för Ashwathi, och förhoppningsvis kan hon spela ut ordentligt.

 

15-åriga Edith Urell var en match ifrån att kvala in. Trots att hon egentligen bara stod på reservlistan till kvalet...Foto: Tobrjörn Jansson. 

Även mycket lovande Edith Urell, 15 år, hade chansen att kvala in i Swedish Open. Hon vann sin första match tämligen enkelt och var länge bra med i den andra matchen mot Léonice Huet, Frankrike. Men till slut vann fransyskan med 21-9, 21-12.

Det var heller inte ens meningen att Edith skulle vara med i singelkvalet. Hon stod på tionde plats på reservlistan men fick chansen på grund av återbud.

– Jag kände mig taggad redan från starten morse och kom bra igång i den första matchen. Sedan är jag trots allt ganska nöjd även efter förlusten i den andra. Hon var bra, och när jag inte höll mig till taktiken utan försökte avgöra för snabbt kom jag efter, säger Edith.

Andrew Smith var imponerad av Ediths spel:

– Hon gör det bra mot en fysiskt stark motståndare. Jag kan absolut inte begära mer av Edith, säger han. 

Övriga svenskar som via kvalspel gick till fredagens huvudturnering:

Mixedubbel: Magnus Sahlberg/Louise Eriksson.

Damdubbel: Louise Eriksson/Klara Johansson

Herrdubbel: Strax före kl 23.00 slog Adam Gozzi/Melker Z-Bexell in matchbollen i sin andra match för dagen. Därmed var de klara för huvudturneringen. Det blev också lite senare Emil Johansson ihop med sin klubbkamrat Hermansah.

Här kan du följa alla resultat i RSL Swedish Open: Länk till lottningen

Under hela Swedish Open livesänder Badminton Europe. Så har du inte möjlighet att komma till hallen i Lund kan du ändå följa hela tävlingen. Här är länken till direktsändningen.

 

Skribent: Jonathan Falck
Epost: Adressen Gömd

Facebook logo

Twitter logoInstagram

 

 

Streaming av badminton
 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium


Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Se all info